Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Zjistila, že má rakovinu a začala žít naplno. Projela 7 novodobých divů světa za 13 dní

Zjistila, že má rakovinu a začala žít naplno. Projela 7 novodobých divů světa za 13 dní
Američanka projela sedm novodobých divů světa za 13 dní | zdroj: YouTube

Američanka Megan Sullivanová se během tří let třikrát ocitla v ohrožení života – spadla ze skály, pak přežila autonehodu a nakonec se dozvěděla, že má rakovinu kůže, byť naštěstí v raném stádiu. V tu chvíli se jí ale změnily priority, rozhodla se žít naplno a projet všech sedm novodobých divů světa. Stihla to za 13 dní.

O cestě kolem světa snila tři roky, po zjištění diagnózy se ale rozhodla téměř z minuty na minutu. "Představa, že musíte být Bill Gates, abyste mohli cestovat po světě, je mylná. Rozhodla jsem se deset dní před odletem, vše naplánovala za tři hodiny a vzala s sebou kluka, se kterým jsem chodila dva týdny," píše Sullivanová na svém blogu s tím, že s sebou potřebovala někoho, kdo jí pomůže cestu zdokumentovat, proto nechtěla jet sama.

Na cestu padly všechny její úspory za poslední čtyři roky, zároveň prodala všechny věci ze svého bytu, které v uplynulém roce nepoužila. Původně chtěla cestováním strávit víc času, ale šéf jí dal jen 13 dní dovolené.

Využila je naplno. Sbalila si malý batoh a vyrazila směr mexický chrám Chichén Itzá. Během třinácti dní procestovali 12 zemí, projeli více než 45 tisíc kilometrů a potřebovali 15 letů k tomu, aby stihli navštívit všech sedm divů světa – kromě mexického chrámu tak s přítelem Chrisem McNamarou viděli Sochu Krista Spasitele v Rio de Janeiru, Velkou čínskou zeď, Machu Picchu, jordánský chrám Petra, římské Koloseum i indický Tádž Mahal.

zdroj: YouTube

Vše zaznamenávala na video, na svém účtu na Instagramu a popsala na blogu. Celý výlet vyšel každého na 6300 dolarů (152 tisíc korun).

A protože jí vztah s přítelem vydržel a cestování se jí zalíbilo, rozhodla se půl roku po cestě kolem světa pro další výlet. Využila prodlouženého víkendu u příležitosti amerického Dne obětí války a na konci května se vydala na čtyřdenní výlet do Evropy. "Před měsícem jsem dostala mail, který z běžného prodlouženého víkendu udělal něco neuvěřitelného," napsala k videu.

Protože ji výlet za divy světa stál veškeré úspory, opět začala rozprodávat věci ze své domácnosti, které delší dobu nepoužila. "Výsledek? Více úložného prostoru a letenka do Evropy," uvedla. Na elektrickém skateboardu projeli Nizozemsko, Turecko a Itálii – tentokrát rozhodovala cena. Kromě letenky je výlet údajně nestál skoro nic. 

 

Zdroje:
Vlastní