Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Za socialisty do voleb rozhodně nepůjdu, odmítá spekulace Švejnar

Za socialisty do voleb rozhodně nepůjdu, odmítá spekulace Švejnar
zdroj: tisková zpráva

Do politiky vstupuje řada hvězd šoubyznysu, ale i dalších veřejně známých osob. Podle médií se uvažovalo i o kandidatuře ekonoma Jana Švejnara. Ten to odmítá.

Spekulace o tom, zda bude či nebude profesor ekonomie a někdejší prezidentský kandidát Jan Švejnar kandidovat do sněmovních voleb za sociální demokracii, rozptýlil on sám. S nikým prý o možnosti kandidovat nejednal a o účasti ve volbách neuvažuje. Vyplývá to z prohlášení jeho tajemníka Daniela Hermana.

"Pan profesor Švejnar nevedl žádná jednání, která by zavdávala příčinu ke zprávám v tisku ohledně jeho kandidatury v letošních květnových parlamentních volbách," zdůraznil Herman.

Informaci, že by Švejnar mohl kandidovat za ČSSD, přinesl jako první deník Právo, který se odvolával na dva "dobře informované zdroje". Podle nich usilovala sociální demokracie o nasazení Švejnara na svou královéhradeckou kandidátku. "U Švejnara je situace obtížnější, jelikož chce kandidovat jen v Praze. Je tedy možné, že z celé věci sejde," sdělil deníku jeho zdroj.

Právo: Pecina i Kohout na kandidátce ČSSD. Paroubek: Je to blábol

Právo zjistilo i další informace o kandidatuře současného ministra vnitra Martina Peciny a šéfa resortu zahraničí Jana Kohouta. Pecina by se podle něj měl postavit do čela pražské kandidátky, Jan Kohout zase na tu plzeňskou.

Podle předsedy sociální demokracie Jiřího Paroubka je ale kandidatura obou ministrů úřednické vlády Jana Fischera na kandidátkách jeho strany "úplný blábol". V kuloárech se však podle Práva mluví o tom, že vedení ČSSD oznámí změny na kandidátkách až na své programové konferenci. Ta se bude konat 13. března.

www.parlamentnilisty.cz