Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Teplická ČSSD přijala známého hokejistu Šlégra

Teplická ČSSD přijala známého hokejistu Šlégra
zdroj: tisková zpráva

Do partaje se spolu se Šlégrem chce vrátit i bývalý sociálnědemokratický poslanec Kopecký, který na konci loňského roku přeběhl ke Straně práv občanů Miloše Zemana.

Starosta Podsedic na Litoměřicku Robert Kopecký by rád stejně jako Šlégr vstoupil do litoměřické sociální demokracie. Podle vyjádření krajského předsedy partaje Petra Bendy budou muset jeho návrat ještě odsouhlasit okresní výbory v Teplicích a Litoměřicích.

Kopecký byl dlouhá léta sociálním demokratem, po přechodu k zemanovcům se chtěl stát krajským lídrem. Když toto místo ale obsadil šéf partaje Miloš Zeman, tak se rozhodl do ČSSD vrátit. Prvotním důvodem jeho odchodu byly tehdejší rozpory uvnitř litoměřické sociálnědemokratické organizace.

Přerušení nevadí

Podle Bendy ale přerušení členství Kopeckého nijak nehandicapuje, pro jeho vstup prý byli všichni přítomní členové teplické organizace.

Co se týče Šlégra, Benda s ním podle vlastních slov již několik let spolupracuje a vstup do strany je jen završením tohoto partnerství. Šlégr se objeví na kandidátní listině pro květnové volby do Poslanecké sněmovny, spolu s předsedou strany a lídrem Jiřím Paroubkem a Petrem Bendou byli hlavními tvářemi zrušených voleb loni na podzim.

www.parlamentnilisty.cz