Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vidím: Topka je bublina, která brzy splaskne. Jako ODA

Vidím: Topka je bublina, která brzy splaskne. Jako ODA
zdroj: tisková zpráva

Občanská demokratická strana čelí velikému nebezpečí. Podle mnohých míří ke krachu. Alespoň podle průzkumů veřejného mínění. Pohltí jí druhá pravicová strana?

TOP 09 je velice oblíbená. Jeden z nejvýraznějších a nejpravicovějších politiků ODS, poslanec Jan Vidím, však v „topce" velké nebezpečí nevidí. Celá nová strana je podle něj barevná nafouknutá bublina, která brzy praskne.

„Mají fantasticky vytvořenou mediální tvář. V podobě pana knížete udělali skvělý tah. Znejistělý volič vychovaný socialismem a kořeny rakousko-uherské monarchie na podobné věci slyší. Ale já jsem přesvědčen o tom, že „topka" nemá žádnou historii, nikdy pro tuto zemi nic neudělala. A to si podle mě tradiční voliči ODS uvědomí," řekl ParlamentímListům.cz Vidím.

Vidím přirovnává TOP 09 k ODA. „To byla taky svého času velice populární strana. Dneska už ani mnoho lidí neví, že existovala. Je fakt, že Tůma na primátora byl dobrý tah, který se možná líbí pražským intelektuálům. Ale upřímně řečeno nemá s politikou vůbec nic společného a je to trochu situace, jako když je Radek John ministrem vnitra. Zkušenosti nula, jen jméno pro snoby. Tůma by asi mohl vést jakoukoliv banku, ale ne magistrát," míní Vidím.

Celý článek na ParlamentniListy.cz