Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Véčkaři se hádají: O armádu, referenda i účes Víta Bárty

Véčkaři se hádají: O armádu, referenda i účes Víta Bárty
zdroj: tisková zpráva

Věci veřejné pravidelně publikují avíza k účastem v anketách registrovaných uživatelů, Véčkařů. Jak ParlamentníListy.cz informoval jeden z nich, anketa není závazná. "To bude až referendum. Je to pouze poradní hlas."

VV vyhlásily anketu, Véčkaři odpovídali - tak zní titulek na sociální síti Facebook, který strana publikovala. Jednalo se o to, aby předseda Radek John případnou koaliční dohodu podmínil převodem peněz z Ministerstva obrany do Ministerstva školství. 68,74 procenta hlasujících bylo pro. ParlamentníListy.cz následně přinesly materiál "První škrty v obraně. Trojkoalice přesune 2,1 miliardy do školství".

Někteří Véčkaři, ale ani běžní podporovatelé Věcí veřejných optimismem nehýří. "Pár set lidí rozhodne o těchto sumách, to mi přijde trochu zvláštní, že to někdo bere za bernou minci - principálně rozumím, ale smysl to má při počtech nad dvacet tisíc lidí, ne stovka, dvě," píše jeden z nich. Naráží tak na výsledek hlasování Véčkařů o škrtech v obraně. Skoro 70 procent kladných hlasů totiž znamená 596 lidí.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz