Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Véčka vás brání před Kalouskem. Musíte jim to věřit, jinak skončí

Véčka vás brání před Kalouskem. Musíte jim to věřit, jinak skončí
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

POLITOLOGOVÉ Když dva se perou, třetí se nesměje, ale odpočívá, aby se mohl poprat za chvíli. I takto se dá charakterizovat postavení koaličních partnerů. Každý přemýšlí na čem by se daly nahnat politické body a v konečném důsledku toto špičkování vede k paralýze vlády či k legislativním průtahům.

S politologem Josefem Mlejnkem z Fakulty sociálních věd jsme se pokusili analyzovat současné postavení Věcí veřejných a vyhlídky na budoucnost ve vládě premiéra Nečase, potažmo mimo ni.

Pohled zevnitř

Pozici Věcí veřejných a jejich budoucnost krásně popsala místopředsedkyně strany Karolína Peake. Příměr byl odporný, subjektivní, ale podle Mlejnka nebyl od reality nikterak vzdálený.

"Víme, že legislativní práce s panem ministrem Kalouskem je jako v pořadu Faktor strachu, kde když chcete něčeho dosáhnout, tak k tomu musíte zbaštit něco, co vám jde velmi proti srsti. Jako kyblík tlustých červů, což je v tomhle případě zrušení stravenek. Je to otázka priorit a pan ministr Kalousek velmi umně zabalil zdanění hazardu (naši prioritu) do věcí, které jsou v rozporu s naším programem," trefně uvedla v rozhovoru pro Týden Karolína Peake.

Celý článek na ParlamentniListy.cz