Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

V USA se začíná obchodovat s akciemi nástupnické firmy Avastu a NortonLifeLock

V USA se začíná obchodovat s akciemi nástupnické firmy Avastu a NortonLifeLock
Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Ve Spojených státech se dnes odpoledne začalo obchodovat s akciemi firmy, která vznikla spojením antivirových společností Avast a NortonLifeLock. Nově vzniklý podnik, který se zároveň přejmenoval na Gen Digital, oznámil zahájení obchodování v pondělní tiskové zprávě.

Akcie mají na trhu Nasdaq v New Yorku symbol GEN. Otevřely na 21,04 dolaru a kolem 17:30 SEČ přidávaly 1,5 procenta na 21,99 dolaru. Rostl ale celý trh.

„Internet v současné době používá pět miliard lidí. Digitální život je život,“ uvedl generální ředitel společnosti Gen Digital Vincent Pilette. Neplatí podle něj rozdělení na generace X, Y či Z, uživatelé jsou součástí digitální generace (Generation Digital), z čehož firma odvozuje i svůj název.

„Náš každodenní život je spojený s internetem. Na síti zadáváme bankovní pokyny, nakupujeme, učíme se, pracujeme a jsme díky ní propojeni,“ řekl Ondřej Vlček, jenž původně českou firmu Avast vedl a ve sloučeném podniku je teď prezidentem. „Technologický pokrok sice přinesl vymoženosti a propojení, které jsme si nedokázali představit, ale také další složitosti a nové typy hrozeb,“ dodal.

Do portfolia společnosti Gen patří značky Norton, Avast, LifeLock, Avira, AVG, ReputationDefender a CCleaner. Firma produkty a služby v oblasti kybernetické bezpečnosti, ochrany soukromí a identity poskytuje více než 500 milionům uživatelů ve více než 150 zemích.

Avast je česká nadnárodní antivirová společnost, která na trhu působí od roku 1988. Je jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení. Dodává bezpečnostní programy pro počítače a mobilní zařízení a podle odborníků se řadí ke světové špičce.

Zdroje: