Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Transplantace vlasů: co všechno musíte vědět předem

Transplantace vlasů: co všechno musíte vědět předem
zdroj: Alon Za / Shutterstock.com

Když vlasy nadměrně vypadávají nebo nerostou tak, jak by měly, je to velmi frustrující. Na vině může být hned několik příčin, od nesprávné péče o vlasy, jejich nadměrného zatěžování (tvarování pomocí žehličky na vlasy, fénu či kulmy, vystavení nadměrnému slunci či větru), až po různé nemoci, jako je například hormonální nerovnováha nebo poruchy funkce štítné žlázy. Pokud vlasy vypadávají ve velkém množství, je na čase co nejdříve navštívit lékaře. Nejedná se totiž jen o estetický problém.

Jak zamezit vypadávání vlasů?
V první řadě byste měli své vlasy přestat vystavovat extrémním podmínkách. Myjte jej ve vlažné, nikoli horké vodě, používat můžete přírodní masky na vlasy (ty nejlevnější a nejúčinnější si můžete připravit doma), ale s vlasovou kosmetikou to nijak nepřehánějte. Upravte svůj jídelníček tak, aby v něm bylo dostatek vitamínu A1, E, B5, biotinu a minerálů, jako je zinek nebo železo. Ty jsou obsaženy v játrech, mléčných výrobcích, zelenině, jako je mrkev nebo rajče, v tučných rybách a oříšcích.

Transplantace vlasů
Někdy může být poškození vlasů natolik velké, že žádná z těchto metod již nepomáhá. Pak existuje ještě jedno řešení: transplantace vlasů. Čeká vás vážné rozhodnutí, jestli tuto technologii zkusit nebo ne. V současné době už se při transplantaci vlasů využívají roboti, kteří jsou úžasní svou přesností a citlivostí. Výsledky současné transplantace jsou tak mnohem přirozenější, než tomu bylo na začátku vývoje tohoto procesu. Nikdo nemusí poznat, že vaše vlasy nejsou ve skutečnosti vaše.

Robotická pomoc při transplantaci
Robot naskenuje hlavu pacienta. Počítač pak připraví vizualizaci pokožky hlavy. Nyní podle pokynů lékaře začne pracovat. Robot dokáže značně zjednodušit práci, sám sbírá vlasové folikuly a připraví oblasti pro chirurga. Robot je citlivější, než chirurg, protože má přístup ze všech možných úhlů a navíc bez problémů ovládá také hloubku svého zásahu. Zdravé vlasy ponechává. A to otvírá nové možnosti transplantace vlasů. Roboti jsou také rychlejší – 2 000 vlasových folikulů posbírají do 2 hodin, přičemž chirurg by musel pracovat 8 až 10 hodin.

Méně invazivní zákrok
Spousta lidí se bojí jizev, které by mohly při transplantaci vlasů vzniknout. Ty jsou ale již minulostí. Může za to neúnavné robotické rameno, které se nemýlí a je velmi přesné. Tak je tato metoda méně invazivní – namísto celých pruhů jsou transplantovány jednotlivé vlasové folikuly.

Svěřte se do rukou odborníků
Pokud jste se rozhodli pro transplantaci vlasů, svěřte se do rukou odborníků. Vždyť vlasy tvoří podstatnou část vašeho vzhledu! Nanogen je společnost, která má vlastní laboratoře a zaměstnává ty nejlepší z oboru. Součástí týmu jsou farmakologové, biochemici i další vědci v oblasti vývoje kosmetiky. Zaměřují se mimo jiné na příčiny a léčbu vypadávání vlasů, ale také na různé chirurgické procedury, včetně transplantace vlasů.

Zdroje:
Inzerce