Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Totální výbuch Vondry: Podle průzkumu se může se Senátem rozloučit

Totální výbuch Vondry: Podle průzkumu se může se Senátem rozloučit
zdroj: Profimedia

Nad další politickou kariérou ministra obrany Alexandra Vondry se stahují černá mračna. Před šesti lety se za volební obvod Litoměřice dostal do Senátu, obhajoba křesla v horní komoře však pro něj nyní vypadá hodně nereálně.

Podle průzkumu společnosti SANEP, který byl připraven pro ParlamentníListy.cz, by skončil až osmý, když se pro jeho znovuzvolení vyslovilo jen 2,1 procenta dotázaných. Sám ministr ale považuje průzkum za vylhaný od A do Z.

Místopředsedovi ODS Alexandru Vondrovi vážně hrozí, že bude muset opustit své senátorské křeslo. Přitom v říjnu 2006 mu v prvním kole dalo svůj hlas 35,7 procenta voličů (16 358) a ve druhém kole jeho postup do Senátu stvrdilo 58,6 procenta voličů (15 696 hlasů). Uplynulo šest let a ministr obrany si ve stejném obvodu může o takových výsledcích nechat jen zdát.

Jen 2,1 procenta

Podle exkluzívního internetového průzkumu společnosti SANEP, který se pro ParlamentníListy.cz uskutečnil ve dnech 14. až 23. září 2012, by Alexandr Vondra dostal hlas jen od 2,1 procenta voličů. Obsadil tak až osmé místo s obrovskou ztrátou na ty, kteří mohou reálně usilovat o postup do druhého kola, kam mají zatím nejblíže kandidáti TOP 09 a ČSSD.

„Považuji tento takzvaný průzkum za vylhaný od A až do Z a za absolutně neférovou snahu manipulovat s veřejným míněním. Mám své průzkumy, ve kterých zřetelně vedu. A vím, kdo z kandidátů v kampani pracuje a jaké má preference, takže čísla naprosto nesedí ani u mých soupeřů. Víc na tenhle podvod reagovat nebudu,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz ministr Alexandr Vondra.


Zdroje: