Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Topolánkův syn: Škola za půl milionu, BMW za milion

Topolánkův syn: Škola za půl milionu, BMW za milion
zdroj: Mediafax

Špatný student Tomáš Topolánek, který si ještě loni o prázdninách přivydělával jako číšník, teď jezdí ve svém novém BMW, které stojí téměř milion. Topolánek junior studuje v americké International School of Praque v Nebušicích, kam své děti posílá i nejbohatší Čech Petr Kellner.

Tím vším se zabývá dnes deník Blesk. Luxusní „bourák", drahé vzdělání. To všechno padá do klína synovi expremiéra jaksi samo. Peníze mu totiž dává tatínek. Jen rok studia na americké prestižní škole, kde studují i potomci Petra Kellnera, vyjde na 19 670 eur, tedy 482 tisíc korun. Aby ale získal Topolánek mladší zkoušku, musí zde studovat dokonce dva roky. Bulvární deník v souvislosti s tím připomíná, že na všechno ale Tomášovi dává peníze jeho otec.

„Kde ale na to on bere?" táže se deník. „Možná mu nic jiného nezbývá, když chce, aby Tomáš přece jen nějakou střední školu dokončil. Se studii má totiž od začátku potíže," popisuje Blesk k tomu dále.

Topolánek jr. se nejdřív v roce 2008 hlásil na pražské gymnázium Nad Štolou. Neměl ale průměr známek do 1,13 jako dvacítka jiných dětí, které se na školu dostaly bez zkoušek. A navíc přijímačky jako jeden z mála syn expremiéra Mirka Topolánka neudělal. „Syna pak upíchl na soukromé gymnázium," podotýká bulvár.

Celý článek na ParlamentniListy.cz