Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Svět se baví bizarním případem ministra, který přišel o řidičák

Svět se baví bizarním případem ministra, který přišel o řidičák
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Český ministr Vít Bárta nedávno přišel o řidičský průkaz, protože řídil auto bez registrační značky. Tato informace připadá zahraničním novinářům natolik bizarní a vtipná, že obletěla svět a objevila se na mnoha serverech, většinou v zábavních rubrikách.

Všiml si toho server Novinky.cz.

Titulky zahraničních médií si všímají paradoxu, že o řidičské oprávnění přišel právě ministr dopravy, píší Novinky.cz. Články se dočkaly i diskuzí stovek pobavených čtenářů. „V USA zase udělají z člověka, který podvádí na daních, ministra financí,“ žertuje prý čtenář na serveru msnbc.com.

Čeští ministři se prohánějí v Maserati po polních cestách

„My tady v Kanadě pranýřujeme naše politiky za sporné výdaje za tisícovku dolarů, zatímco čeští ministři si jezdí v Maserati po polních cestách,“ přispěl do diskuze čtenář kanadského serveru cbc.ca.

Přestože mnozí čeští diskutující Bártu ocenili, že se zachoval čestně, když se proti pokutě neodvolal a bez řečí trest přijal, čtenáři zahraničních serverů by byli k politikům méně shovívaví. Výše pokuty jim připadá směšná. „Asi jim pošle Czech,“ vtipkuje podle Novinek.cz další čtenář nad stejnou výslovností anglických slov pro „šek“ a „český“.

Bártovi v pondělí sebral řidičský průkaz na půl roku Městský úřad v Nymburku. Ministr musí ještě zaplatit pokutu pět tisíc korun. Značku si Bárta údajně utrhl, když jel se svým luxusním Maserati po polní cestě. Nalepil si proto na karosérii jen nálepku s číslem.