Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Aktualizováno: Střelec v Ostravě zavraždil šest lidí, na útěku se zastřelil

Aktualizováno: Střelec v Ostravě zavraždil šest lidí, na útěku se zastřelil
Fakultní nemocnici Ostrava | zdroj: Policie ČR

Dvaačtyřicetiletý muž v úterý ráno v čekárně Fakultní nemocnice Ostrava zastřelil šest lidí a tři další zranil. Během útěku před policií se sám střelil do hlavy. Motivy útoku zatím nejsou jasné.

Oběťmi střelby jsou pacienti traumatologické ambulance z nemocniční polikliniky, čtyři muži a dvě ženy. Přímo během útoku bylo zabito pět lidí, šestý člověk zemřel na operačním sále. Tři další jsou zraněni. Podle informací se ve všech případech jedná pouze o dospělé osoby.

Střílelo se po sedmé hodině ráno. Útok trval jen krátkou chvíli a střelec z nemocnice stačil ujet před zásahem policistů. Policejní vrtulník ho následně dostihl na Opavsku. Muž se před zadržením sám střelil do hlavy a následně zemřel po převozu do nemocnice, což policisté oznámili před jedenáctou hodinou. 

Smrt muže potvrdil na tiskové konferenci i ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který do Ostravy odletěl ráno s protiteroristickou jednotkou.

"Policie lokalizovala vozidlo, po kterém pátrala a které pachatel používal. Vedle vozidla bylo lokalizováno tělo osoby. Na místo byla vyslána policie a záchranná služba. Ukázalo se, že jde o pachatele, kterým je muž ve věku 42 let z Opavska," uvedl ministr vnitra. 

Podle informací policie byl muž ozbrojen nelegálně drženou krátkou zbraní české výroby a ráže devět milimetrů.

Zdroje:
Vlastní, čt24