Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Strana, ve které chcípl pes

Strana, ve které chcípl pes
zdroj: internet

Dosavadním nekorunovaným králem nepovedeného humoru a trapných bonmotů byl sice hradní milovník jitrniček, becherovky a dehtu za nehty, vypadá to však, že má silnou konkurenci. Vyrostla mu přitom tam, kde by ji člověk ani nečekal - v řadách slušňácky se tvářících pánbičkářů. 

Miluj bližního svého, říká se prý v Bibli. Běda ale, jestli za bližního pokládáte někoho jiného než člověka. Pokud máte pejska a dosud jste ho vnímali jako kamaráda nebo člena rodiny, šéf křesťanských demokratů vás už jistě vyvedl z omylu. 

Bělobrádkovi přitom evidentně vůbec nedochází, jak moc šlápl vedle. Přestože je profesí veterinář, nějak mu uniklo, že Česko patří takříkajíc mezi evropskou pejskařskou špičku. Pobouřit a urazit takový počet lidí najednou dokáže v Česku jen málokdo.

Otázka je, co chce dělat předseda lidovců ve volbách, když v jeho představě tvoří 40 procent populace "eko-etno-bio vychrtliny s korálky na krku, naušnicemi v nose, pupku a obočí". 

Možná by se někdo mohl nad Bělobrádkem slitovat a vysvětlit mu, že slovník spisovné češtiny je jedna věc, ale citový život skutečných lidí z masa a kostí je o něco pestřejší než lingvistická definice. 

Zdroje:
Vlastní