Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Za rok do velkoklubu? Souček je v Premier League oporou, chválí ho trenér i média

Za rok do velkoklubu? Souček je v Premier League oporou, chválí ho trenér i média
Tomáš Souček v dresu West Hamu | zdroj: Profimedia

Jestli někteří pochybovali o tom, zda se dokáže v náročné anglické lize prosadit, následující statistika budiž odpovědí: Tomáš Souček nechyběl v dosavadním průběhu ročníku na hřišti jedinou minutu, za West Ham odehrál všechny zápasy.

Společně s Declanem Ricem, vycházející hvězdou Anglie, tvoří parádní duo středopolařů, základní stavební kámen londýnského mužstva. "Tomáš a Declan jsou famózní. Jejich nasazení, oddanost hře, to, jak jsou schopni se na každý zápas soustředit a podat konzistentní výkon," chválil dvojici trenér David Moyes.

Rodák z Havlíčkova Brodu a jeho ostrovní parťák jsou přitom jen dvěma ze čtyř hráčů, kteří v nynější sezoně nevynechali ani vteřinu. Dalšími jsou brankář Lukasz Fabianski a krajní bek Aaron Creswell. Český záložník je tak tři čtvrtě roku po přestupu ze Slavie naprosto stěžejní součástí tradičního anglického celku.

Navíc si k řece Temži přenesl i na středopolaře úctyhodnou střeleckou formu. V aktuálním ročníku rozvlnil síť už třikrát, hrozí přitom především ze standardních situací.

"Jeho energie je úžasná, odvede ohromné penzum práce. Neustále lítá po hřišti sem a tam a vůbec nevypadá, že by se kdy unavil," pěl na Čecha chválu redaktor serveru Football.London, který se zaměřuje na Hammers.

Hráčů, jako je bývalá opora Pražanů, není mnoho. I proto se už nyní v souvislosti s vytáhlým fotbalistou zmiňuje možnost přesunu na lukrativnější adresu. Mnoho fanoušků by si ho představovalo třeba v Manchesteru United - roli defenzivně zaměřeného středopolaře pokrývajícího velký prostor zde nyní plní Scott McTominay, za ním však český fotbalista kvalitativně nikterak nezaostává.

Zda bude Součkova cesta nadále pokračovat k výšinám, ukážou nadcházející zápasy a sezony. Už nyní ale dělá hráčům z místní ligy tu nejlepší možnou reklamu. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma