Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

V čele extraligy zůstává Plzeň, poslední jsou nadále Pardubice

V čele extraligy zůstává Plzeň, poslední jsou nadále Pardubice
Rvačka mezi Kevinem Klímou a Radanem Lencem při utkání Liberec-Hradec Králové (4:1) | zdroj: Profimedia

Hokejisté Plzně porazili v 17. kole Tipsport extraligy Litvínov 2:1 po samostatných nájezdech a po sedmé výhře v řadě dál vedou tabulku soutěže. O rozhodující gól se postaral kapitán Západočechů Milan Gulaš.

Procentuálně nejúspěšnějším týmem v extralize, ve které mají jednotlivé týmy odehráno od šesti do deseti zápasů, je ale stále neporažený Třinec. Oceláři doma zdolali Olomouc 5:2 a vyhráli i šesté utkání. Slezané jsou v tabulce se 17 body třetí.

Druhá zůstala Sparta, která v pátek na ledě Vítkovic ztratila tříbrankové vedení a nakonec prohrála 4:5 v prodloužení. Druhý bod zajistil ostravskému klubu z brejku Rostislav Marosz.

Tři góly vstřelené ve druhé třetině pomohly k výhře hokejistům Liberce, kteří udolali Hradec Králové 4:1. Dvakrát se mezi střelce zapsal Dávid Gríger.

Z prvního tříbodového zisku v sezoně se radovali hráči Brna, kteří doma porazili Mladou Boleslav 3:2 a oplatili soupeři porážku ze středečního souboje. Dvěma asistencemi se na tom podílela při premiérovém startu posila z NHL, obránce New York Rangers Libor Hájek.

První domácí výhru slavili na čtvrtý pokus i hokejisté Zlína, kteří porazili Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech. Dynamo prohrálo popáté v řadě a je nadále poslední.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma