Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Obrovská marodka? Nevadí. Fotbalový Liverpool táhnou teenageři, co přepisují rekordy

Obrovská marodka? Nevadí. Fotbalový Liverpool táhnou teenageři, co přepisují rekordy
Neco Williams a Curtis Jones v zápase s Ajaxem po vstřelení vítězného gólu | zdroj: Profimedia

Obhájit titul v Premier League pro ně bude pořádná výzva. Liverpool kosí zranění a vlivem zdravotních trablů nemůže spoléhat hned na několik klíčových hráčů. Jak ale ukázal zápas Ligy mistrů proti Ajaxu, Liverpool má v zásobě několik mladíků, kteří je dokážou nahradit. A ještě přitom lámou historické rekordy.

Neco Williams nahrává, Curtis Jones střílí. Míč se třepotá v brance a Liverpool díky této akci vítězí jedna nula. Získává důležité tři body do tabulky a zajišťuje si postup do jarní fáze Ligy mistrů.

A kromě dobrého pocitu z výhry může oba hráče těšit i skutečnost, že během úterního večera přepisovali historické tabulky. Oběma je totiž devatenáct let a gól, o který by se postarali výhradně teenageři, anglický klub za celou svou slavnou historii nikdy v Champions League nevstřelil.

Nasazení mladých talentů přitom není nic jiného než z nouze ctnost. Kloppův celek totiž trápí početná marodka. Místo na pravé straně obrany, kde nastoupil Williams, má jinak zarezervované Trent Alexander-Arnold, jeden z největších talentů současné ostrovní kopané. 

Ve středu pole zase místo Jonese mohli naskočit James Milner, Thiago Alcantara, Naby Keita nebo Alex Oxlade-Chamberlain, ti všichni jsou v hierarchii výše než mladý záložník. Nikdo z nich ale nebyl trenérovi v úterý k dispozici. 

Šanci tedy dostaly “děti”. A počínaly si skvěle. “Když hraje, vypadá, jako by byl o pět let starší,” vysekl Jonesovi poklonu jeden z fanoušků na twitteru. “Příležitost využil znamenitě,” lebedil si po zápase kouč Liverpoolu. 

A slova chvály měl i pro Williamse. “Je v něm mnohem víc, než dnes ukázal,” lákal fanoušky na budoucí dění. Zda vyrostou z talentovaných teenagerů světové hvězdy, uvidíme už v následujících sezonách.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,110 23,290
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma