Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Schwarzenberg: Ne EU, ale poslanci dělají paskvil z evropské legislativy

Schwarzenberg: Ne EU, ale poslanci dělají paskvil z evropské legislativy
zdroj: Mediafax

Nikoli Evropská unie, ale čeští poslanci tvoří z evropských směrnic paskvil. V reakci na projev prezidenta Václava Klause před poslanci to uvedl ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Václav Klaus ve své úterní řeči na mimořádné schůzi sněmovny opět nezklamal ty, kteří od něj čekali alespoň trochu euroskepticismu. Kritizoval konkrétně slepé přejímání nařízení z Bruselu. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se po projevu nechal slyšet, že vinu nenese Brusel.

"Řekl bych, že problém je spíše u nás, zde ve sněmovně. Když jsem pracoval v evropském výboru Senátu, měl jsem příležitost vidět jak text původní evropské směrnice, tak text, který z toho vytvořila sněmovna. Obyčejně to byl paskvil, zatímco ten původní návrh byl alespoň srozumitelný, jakkoliv k tomu člověk mohl mít námitky," uvedl Schwarzenberg s tím, že lidová tvořivost nezná hranic.

Problém v práci českých zákonodárců na evropských směrnicích prý spočívá v desítkách různých přílepků. „Spolu s nesrozumitelností to ten materiál úplně zpotvoří. Když to pak pan prezident dostane do ruky a řekne si, že toto je norma z Bruselu, je to obyčejně dostatečně zpotvořeno naším parlamentem," ohodnotil přejímání evropské legislativy ministr zahraničí.

Celý článek na ParlamentniListy.cz