Dnes je čtvrtek 2. května 2024., Svátek má Zikmund
Počasí dnes 20°C Skoro zataženo

Sandersovy palčáky jsou hitem internetu, jejich autorce chodí tisíce objednávek

Sandersovy palčáky jsou hitem internetu, jejich autorce chodí tisíce objednávek
Senátor Bernie Sanders zaujal na inauguraci Joea Bidena především svými rukavicemi | zdroj: Profimedia

Hitem sociálních sítí se staly palčáky, v nichž se senátor Bernie Sanders objevil na inauguraci prezidenta Joea Bidena.

Učitelka na základní škole v americkém státě Vermont Jennifer Ellisová má zálibu v pletení vlněných rukavic. Jeden pár hnědých palčáků před pěti lety poslala svému oblíbenému senátorovi Bernie Sandersovi jako útěchu po prohře v demokratických primárkách. Téměř osmdesátiletý Sanders si její rukavice oblékl na inauguraci prezidenta Joea Bidena a přitáhl jimi pozornost celého světa. Autorka rukavic během pár dní dostala tisíce objednávek na stejné palčáky.

Senátor Bernie Sanders v mohutné šedé bundě a pletených rukavicích na inauguraci 20. ledna vzbudil u některých úsměv, u jiných pohoršení nad nedostatkem módního vkusu. Jeho fotografie se okamžitě stala hitem sociálních sítích a lidé ji zakomponovali například vedle Toma Hankse na lavičku ve filmu Forrest Gump nebo do scén z Harry Pottera. Humorné koláže sdílela i řada známých osobností, připomíná francouzský deník Le Figaro.

Bernieho palčáky jsou ekologické, z recyklované vlny a podšité flísem vyrobeným z recyklovaných plastových lahví. Jennifer, 42letá matka malé dcerky, mu pár rukavic poslala v roce 2016. Když se dozvěděla, že je rád nosí, poslala mu dalších deset párů. Od středeční inaugurace její telefon bez přestání vyzvání a dostala 13 000 emailů s objednávkami na stejné palčáky, jaké má senátor.

Na internetu se podobné rukavice objevily v prodeji za 85 dolarů. Ellisová se však rozhodla, že se bude raději věnovat rodině a bude ráda, když z náhlé popularity vlněných palčáků budou profitovat jiní výrobci. Z její strany to byl dárek, který musí zůstat jedinečný, uvedl Le Figaro.

Zdroje:
ČTK, Le Figaro