Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

S véčkaři? Proboha ne, ohradil se Hašek vůči Bártovi

S véčkaři? Proboha ne, ohradil se Hašek vůči Bártovi
zdroj: tisková zpráva

Vyvádění opozice z izolace se zřejmě nekoná. Tendenci ministra dopravy Víta Bárty sbližovat se s ČSSD "odpálil" jeho favorit jihomoravský hejtman Michal Hašek.

"S Věcmi veřejnými? Proboha ne," řekl Hašek podle serveru iDNES.cz. Sbližovat se s nejmenší koaliční stranou rozhodně nehodlá. Ani s žádnou jinou koaliční stranou. "Pokud by padla současná vláda, trvali bychom na předčasných volbách. Nešli bychom v tomto volebním období do vlády s nikým ze současné koalice."

Jeho rival v boji o křeslo předsedy strany Bohuslav Sobotka má stejný názor. "Platí, že bez mandátu od voličů a bez nových voleb by sociální demokracie do vlády neměla vstupovat," řekl Hospodářským novinám.

Bárta minulý týden podotkl, že by rád dostal opozici z politické izolace. S jeho nápadem kromě samotné strany nesouhlasil ani premiér Petr Nečas, který ve slově opozice cítil hlavně komunisty. "Pokud se někdo rozhodne zběhnout, tak tomu nezabráníte, je-li ale na vládní úrovni schopen kolaborovat s komunisty, tak už je to zpráva pro veřejnost," řekl na TV Public.

Celý článek na parlamentnilisty.cz