Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Rathova módní show: Jeho fotky zahltily Středočeský magazín

Rathova módní show: Jeho fotky zahltily Středočeský magazín
zdroj: tisková zpráva

Krajští zastupitelé za ODS spočítali hejtmanovi Davidu Rathovi fotografie ve Středočeském magazínu. S nůžkami a stužkou, Hejtman Rath s dětmi, Rath s kocourem Mikešem, se sklenkou vína, stojící u nemocnice, u školy, u Masaryka, třesoucí pravicí, kynoucí levicí...

Počítání ale nebylo samoúčelné. Vzniklo na základě stížnosti středočeské ODS na to, že se její krajská sdělení nedostávají k lidem, zatímco vše, co vykoná zástupce za ČSSD, je ve Středočeském zpravodaji odprezentováno hned. A co bylo výsledkem sčítání? Jak kluci u báboviček na pískovišti. Nynější hejtman Rath (ČSSD) se ubránil. Fotek bývalého hejtmana Bendla (ODS) je v magazínech vydaných za minulého panování prý stejně.

ODS navrhla, aby byla vytvořena redakční rada Středočeského magazínu, který dostávají Středočeši do svých schránek, zaručila by se tím prý jistá průhlednost a rovnováha v množství a zaměření příspěvků. Návrh neprošel.

„Tato tiskovina je stále propagačním materiálem hejtmana Ratha a několika vybraných jedinců z ČSSD. Když jsme požadovali prostor, dohodli jsme se na zveřejnění rozhovoru. Text, který jsme dodali odboru styku s veřejností krajského úřadu, byl, myslím, opozičně korektní a seriózní," sdělila zastupitelka za ODS a předsedkyně kontrolního výboru krajského zastupitelstva Dagmar Nohýnková.

Celý článek na ParlamentniListy.cz