Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Rath: Tvrdíkovu ´klobásovou´ kampaň jsem nechtěl

Rath: Tvrdíkovu ´klobásovou´ kampaň jsem nechtěl
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Středočeský hejtman David Rath, popuzen kritikou svých spolustraníků, vyráží do protiútoku. S agresivní a nákladnou "klobásovou" kampaní Jaroslava Tvrdíka prý už od začátku nesouhlasil.

"Před rokem jsem Paroubkovi a Tvrdíkovi řekl, že ta kampaň, kterou jsme rozjeli, je chybná a že nás poškodí. Těch chyb tam bylo mnoho. Klobásy zadarmo, megamítinky se zpěváky, třinácté důchody," řekl Rath v rozhovoru pro MF Dnes.

Jeho spolustraníci, hlavně Jihočeský hejtman Michal Hašek a místopředseda ČSSD Milan Urban, mu ale za pravdu nedali. Jen prý plácali po ramenou Tvrdíka i šéfa partaje Jiřího Paroubka. "Nesouhlasili se mnou, Tvrdík přinesl průzkum a řekl, že má zjištěno, že to funguje. Já jen pokrčil rameny."

Rath kritikou opravdu nešetří. "Ten Tvrdíkův koncept, to bylo, jako kdybyste si připravil obrovské tankové vojsko na situaci, kdy můžete převálcovat nepřítele, on se vám ale rozestoupil a dal tam minové pole. A vy jste nepochopil, že se situace změnila, pustil jste to drahé, nákladné vojsko do minového pole a ono vám do značné míry vylétlo do povětří."

Celý článek na ParlamentniListy.cz