Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Rath: Rozkaz zněl jasně - zničte Ratha

Rath: Rozkaz zněl jasně - zničte Ratha
zdroj: Profimedia

Nemohu se ubránit dojmu, že existuje politické zadání na moji totální likvidaci. Jak jinak si vysvětlit slova a skutky zástupce státu pana P. Jiráta.

Jasný případ najednou složitý

Nikomu jsem neublížil, nikomu nevyhrožuji, zakázky nebyly předražené, ale přesto jsem vězněn bezmála deset měsíců. Pan státní zástupce pro Lidové noviny přitom uvedl, že sedmiměsíční vazba není zas tak dlouhá, ale připustil, že v jeho praxi neobvyklá. Vysvětlil to důkazní složitostí případu. Před deseti měsíci hovořili zcela opačně. Tehdy případ označovali za zcela jasný a k podání obžaloby mělo dojít na podzim loňského roku. Tak je to stejné, jako s těmi měsíci ve vazbě. Podle pana žalobce jsem uvězněn už měsíců sedm, ve skutečnosti takřka deset.

Strach z vystoupení

Oficiálně je má dlouhá vazba vysvětlována tím, že jako poslanec bych mohl páchat trestnou činnost, případně uprchnout. Vím, že ani jedno není možné, a mám pocit, že to ví i ti, co takto rozhodli. Spíš mi připadá, že skutečným důvodem je obava z mého vystupování ve Sněmovně. Jak jinak si vysvětlit nesouhlas pana P. Jiráta s mojí přítomností ve Sněmovně v souvislosti s návrhy zákonů, které jsem předložil. Přitom dvakrát mě do Sněmovny pustil, když se to týkalo trestního stíhání. Je to čistě a jen jeho pravomoc rozhodnout, zda do Sněmovny mohu či ne. Takto zástupce státní represivní moci cenzuruje vůli voličů, co mě zvolili.

Zdroje: