Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Rath ke Kubicemu: Nevinnou ženskou jste nechali hnít ve vazbě

Rath ke Kubicemu: Nevinnou ženskou jste nechali hnít ve vazbě
zdroj: Mediafax

Poslanec a středočeský hejtman David Rath připomněl ve sněmovně anabázi vládní krize. Zmínil štěnici pod postelí poslankyně Kristýny Kočí, ale i někdejší zprávu nynějšího ministra vnitra Jana Kubiceho.

Poslanci začali na mimořádné schůzi rozhodovat o vládě Petra Nečase (ODS), o jejím případném pádu. V projevu před hlasováním se ale do vládních Věcí veřejných navážel poslanec David Rath. „Už jste si prohlédla svou ložnici? V tomto se musím kolegyně Kočí zastat, neboť je něco  naprosto neuvěřitelného, že se nyní poslanci z Věcí veřejných tváří jako by o nic nešlo," oslovil pak nepřímo Rath šéfku poslaneckého klubu VV Karolínu Peake.

„Člověk by až žasnul, jak se rychle bývalá předsedkyně VV změnila. Co bylo důvodem? Štěnice, kterou našla v ložnici? Pašoval ji tam pan snad poslanec Tluchoř, o kterém jsme se mohli dozvědět, že s ním někdy ložnici sdílela? Čelíme pokusu o útok na principy demokracie," vzkázal dále od pultíku kolegům z vlády Rath.

Pak si ale Rath rozmyslel směr útoku a pod drobnohled dostal ministra vnitra Jana Kubiceho. „Znevěrohodnotil jste policii a byly to bláboly, které jste tehdy sepsal," sepsul Rath tzv. Kubiceho zprávu, která podle ČSSD v roce 2006 naprosto otočila volby do sněmovny, neboť zpráva vypovídala o údajném tehdejším prorůstání zločinu do sociálně demokratické vlády.

Kdybyste měl kousek cti, tak do vlády nevlezete

„To je podle mého soudu porušení veškerých pravidel. To je porušení jako máloco. Vy jste tu policii poškodil na strašně dlouho dopředu. Pošpinil jste jméno policie jako nikdo jiný. Kdybyste měl trochu cti v těle, tak do této vlády nevlezete. Jste ostuda této vlády," fackoval dál slovně Kubiceho Rath.

Hovořil také o Věře Jourové, jíž právě ÚOOZ pod tehdejším vedením Kubiceho zatkla. „Já to nazvu sociálními vraždami,  že jste zlikvidovali paní Jourovou. Vědomě jen na základě nějakých keců jste nechali tu ženskou dva měsíce hnít ve vazbě. Měl bystě si tam jít sednout vy. Ale vy máte metody estebáků -  hnusné a odporné šikanování," dodal Rath.

Celý článek na ParlamentniListy.cz