Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Prague Lions jsou po čtvrtém kole GCL v Madridu čtvrtí

Prague Lions jsou po čtvrtém kole GCL v Madridu čtvrtí
zdroj: tisková zpráva

Přestože tým Prague Lions obsadil ve čtvrtém kole prestižní parkurové série Global Champions League až 17. příčku, v průběžném pořadí klesl pouze o jednu pozici a aktuálně je v celkovém hodnocení seriálu s 61 body na 4. místě. Nejlepší výkon v Madridu předvedla Anna Kellnerová.

Česká jezdkyně absolvovala start v ligové soutěži v pátek s třináctiletým valachem Calcourt Falklund a zajela s ním bezchybnou jízdu. “Páteční parkur jsem si moc užila, startovala jsem s Calcourtem. Parkur byl to postaven jakoby pro nás, protože Calcourt má rád velké travnaté kolbiště, tak se nám parkur podařil a zaskákali jsme nulu,” řekla Kellnerová.

Její nizozemský kolega Gerco Schröder na patnáctiletém Glock's Cognac Champblanc inkasoval v úvodní části 12 trestných bodů. Do druhého kola si vzal zkušenějšího šestnáctiletého hřebce Glock's Londona, ale ani s ním se neubránil chybám a do cíle dovezl 9 trestných bodů za dvě shození překážky a mírné překročení času.

Dalších 12 bodů ještě před tím přibylo na kontě Pražských lvů po jízdě Belgičana Nielse Bruynseelse s dvanáctiletou klisnou Gancia de Muze. Tato dvojice chybovala třikrát. Prague Lions tak v součtu nasbírali 33 trestných bodů, které je zařadily na 17. pozici čtvrtého dílu Global Champions League v Madridu. Za umístění získali do žebříčku 5 bodů, přičemž dohromady jich mají 61. Z průběžného třetího místa tabulky klesli na čtvrté – za celek Berlin Eagles, jenž v Madridu skončil čtvrtý.

Nejlépe se ve španělské metropoli dařilo družstvu London Knights. To stejně jako v čínské Šanghaji zvítězilo a díky 92 bodům po čtyřech kolech odskočilo výrazně všem svým soupeřům. Následují je Valkenswaard United s 76 body. Výrazný příděl zaznamenali v Madridu druzí Rome Gladiators a třetí Shanghai Swans. Labutě jsou nyní sedmé (56 bodů) za šestými Gladiátory (57 bodů). Pátou pozici zaujímají reprezentanti družstva Doha Fursan Qatar s 58 body.

Radost českým parkurovým fanouškům udělala v sobotu opět Anna Kellnerová. Startovala s Balguerem v soutěži s překážkami vysokými 155/160 centimetrů pouze v rámci kvalifikace jednotlivců do Longines Global Champions Tour Grand Prix Madridu a nemohla zasáhnout do boje o týmové body. Náročný parkur však překonala pouze s jednou lehkou chybou ve dvojkombinaci a do cíle dovezla 4 trestné body. V kombinaci s časem 73,81 sekundy obsadila 33. místo a kvalifikovala se tak do Grand Prix, kam postupuje 35 nejlepších dvojic. V té nakonec dokončila jako třicátá čtvrtá.

Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.

Zajímavosti z výsledků

Global Champions League - Madrid: 1. London Knights, 2. Rome Gladiators, 3. Shanghai Swans, 4. Berlin Eagles, 5. St. Tropez Pirates, 6. Madrid in Motion, 7. New York Empire, 8. Valkenswaard United, 9. Montreal Diamonds, 10. Scandinavian Vikings, 11. Miami Celtics, 12. Cannes Stars, 13. Paris Panters, 14. Cascais Charms, 15. Doha Fursan Qatar, 16. Monaco Aces, 17. Prague Lions.

Global Champions League - pořadí po 4. závodu: 1. London Knights 92, 2. Valkenswaard United 76, 3. Berlin Eagles 65, 4. Prague Lions 61, 5. Doha Fursan Qatar 58, 6. Rome Gladiators 57, 7. Shanghai Swans 56, 8. Mo-naco Aces 55, 9. Paris Panters 55, 7. 46, 10. Miami Celtics 54, 11. St. Tropez Pirates 52, 12. Montreal Diamonds 52, 13. New York Empire49, 14. Madrid in Motion 49, 15. Scandinavian Vikings 46, 16. Chantily Pegasus 36, 17. Cannes Star 28, 18. Hamburg Giants 20, 19. Cascais Charms 19.

Longines Global Champions Super Grand Prix v rámci Prague PlayOffs 2018 - kvalifikovaní jezdci - Mexico City: Scott Brash (V. Brit.), Miami Beach: Edwina Topsová-Alexanderová (Aust.), Šanghaj: Gregory Wathelet (Belg.), Madrid: Ben Maher (V. Br.)

Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se uskuteční v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.

Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz.

Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Název: Global Champions Prague PlayOffs
Termín: 13. – 16. prosince
Dějiště: O2 arena, Praha
Účast: 16 nejlepších týmů světa
Prodej vstupenek: www.ticketportal.cz

Zdroje:
Inzerce