Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Povinné ručení od AXA Pojišťovna není jen platba z povinnosti

Povinné ručení od AXA Pojišťovna není jen platba z povinnosti
Automobilová doprava (ilustrační foto) | zdroj: ThinkStock

Povinné ručení je věc, která spadá do povinností každého majitele vozidla. Ale tenhle článek vám ukáže, že při správné volbě poskytovatele z něj jde těžit i v případě, že zrovna nemáte závažnou nehodu.

Vzhledem ke zhoršené společenské ekonomické situaci bývají povinné poplatky za auto vnímány jako ryze negativní záležitost, kdy málokdy získáte za své peníze nějakou protislužbu. Týká se to primárně povinného ručení, což je zjednodušeně zákonem nařízené pojištění, které v případě, že zaviníte svým vozem nehodu zajistí zaplacení škody poškozenému za vás. Povinné ručení je, jak název říká povinné a pokud jej řidič nemá, hrozí mu pokuta v řádu desítek tisíc korun a zákaz řízení vozidla.

Jenže při správném výběru instituce, kde povinné ručení sjednáte můžete z tohoto nutného poplatku těžit i v případě, kdy zrovna nezpůsobíte nehodu, ale stane se vám třeba jiná, méně závažná nepříjemnost. Příkladem takového typu povinného ručení je kupříkladu to, které poskytuje AXA Pojišťovna. Nabízí totiž řadu doplňujících bonusů a možností, které z něj dělají mnohem víc, než jen nutné zlo. Základ povinného ručení je jasný - zaplacení škody na zdraví i majetku poškozených osob a také další škody uvedené v zákoně (například zisk, o který poškozený kvůli nehodě přišel). Nicméně AXA Pojišťovna nabízí asistenci v případě „nehod“ každodenního charakteru. Pokud se vám podaří zabouchnout si klíčky v autě, zajistí jeho odemčení. V případě, že máte závadu třeba na jednom z kol, asistenční služba vám jej přijede vyměnit. A pokud vám dojde benzín v místě, kde o benzínovou stanici nezavadíte, asistenční služba vám benzín přiveze.

Právě tyto bonusové služby jsou tím, proč se vyplatí povinné ručení pečlivě vybírat. AXA Pojišťovna garantuje 24hodinovou asistenční službu, která vám pomůže s mnoha nečekanými situacemi včetně odtahu, jednání s dopravní policií a nebo i zajištění místa pro přespání v případě, že vás nehoda zastihla uprostřed noci na pracovní cestě.

Povinné ručení od AXA Pojišťovna jde zajistit pro osobní a lehké užitkové vozidlo s maximální váhou 3,5 tuny a maximem devíti sedadel. Dodatečně jde pojistit i přívěs a to včetně obytného. Pojištění samotné se vztahuje na území České republiky, státy Evropské unie a státy, se kterými má Česká kancelář pojistitelů smlouvu o vzájemném vyrovnání nároků na škodu způsobenou provozem vozidla. AXA Pojišťovna disponuje dalšími možnostmi, jak své povinné ručení modifikovat. Můžete si sjednat úrazové připojištění pro případ smrti či trvalých následků úrazu, připojištění všech skel a také pojištění zavazadel pro případ, kdy je vaše auto vykradeno a nebo jsou zavazadla poškozena vlivem živelní události.

Pro cenu povinného ručení u AXA Pojišťovna je ale klíčová jedna věc a ta je jedním z hlavních trumfů banky. Cena se totiž odvozuje od výkonu motoru a ne jeho objemu, což je v drtivé většině případů cenově výhodnější systém. Plus je tu samozřejmost v podobě poskytnutí právní asistence v případě řešení nehody a následných legislativních kroků.