Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Pospíšil: Sněmovna už není schopna více agrese komunistů unést

Pospíšil: Sněmovna už není schopna více agrese komunistů unést
zdroj: tisková zpráva

NA HRANĚ S XAVEREM Jiří Pospíšil tvrdí, že vládní koalice má všechny předpoklady přetrvat celé volební období, že diskuze o zákazu KSČM jsou v současné době nutné, že si z výroků Renáty Vesecké na svou adresu nic nedělá a že justiční mafii nelze zcela vymýtit.

Rozhovor s Jiřím Pospíšilem vedl exkluzivně pro ParlamentníListy.cz showman a moderátor pořadu Pressklub na rádiu Frekvence 1 Luboš Xaver Veselý.

Pane ministře, jak dlouho tipujete, že vydrží současná vládní koalice?
Doufám, že celé volební období, a to hlavně z toho důvodu, aby mohla prosadit veškeré reformy, které si ve svém vládním prohlášení předsevzala. Není jediný důvod v tuto chvíli předvídat předčasný pád této vlády, protože je to vláda, která má za posledních dvacet let největší většinu v parlamentu.

Už byly chvíle, kdy se podle Vás koalice zachvěla v základech?
Domnívám se, že nikoliv. Takové ty záchvěvy, které prezentují média, a já jim to nevyčítám, patří to k jejich činnosti, jsou průvodním znakem každého koaličního vládnutí. Když se podíváte do jiných zemí EU, média tam popisují podobné problémy a kauzy. Myslím, že jsme nebyli v situaci, kdy ta koalice byla vážně ohrožena.

Celý článek na parlamentnilisty.cz