Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

Poslanec Štětina prozradil tajný plán: VV měly být zničeny do konce roku

Poslanec Štětina prozradil tajný plán: VV měly být zničeny do konce roku
zdroj: Mediafax

Poslanec Jiří Štětina ví podle svých slov o chystaném "puči" proti VV už od září minulého roku. Stejně tak mu neunikly přípravy MF Dnes na mediální kampaň proti nejmenší vládní straně.

Bývalý šéf královéhradecké záchranky, který díky kroužkování ve volbách přeskočil svého krajského lídra Jana Hrdinu, doufá, že koaliční projekt neskončí kvůli hádce o placení zubních plomb. Jedním dechem ale dodává, že jde o jeden z požadavků, ze kterého Véčka neustoupí.

Vaše strana má za sebou těžké období. Rozpory v koalici, údajná úplatkářská aféra Víta Bárty a odliv voličů, alespoň podle průzkumů volebních preferencí. Regiony měly v sobotu dopoledne poprvé možnost vyslechnout vysvětlení současné situace přímo z úst předsedy a klíčových postav strany. Byla to bouřlivá debata?

Debata proběhla tak normálně, jak měla probíhat. Všichni delegáti vědí, a je jim nad slunce jasné, že je to řízená akce proti VV.

To musí být skvěle informováni...

Já sám o tom vím od září. Vím o tom, jen jsem neznal formu, ve které to proběhne, respektive už proběhlo. Tady nejsou žádné rozpory, což myslím ukázalo i chování poslaneckého klubu. Řekl bych, že odpolední debata bude jednoznačným dokladem toho, že strana není určena k tomu, co si přejí organizátoři toho puče, ale že se ještě víc semkla. Domnívám se, že záměr pučistů se nepodaří.

Regiony se tedy neptají například na tajemné půlmiliony v pytlích od poslance Michala Babáka, jak o nich hovoří špičky strany z tajně pořízených nahrávek, či na fungování oné tajné rady VV, jak o ní informovala MF Dnes?

Žádné takové otázky tam nepadly. K těm médiím, je potřeba, aby objektivně informovala i z té druhé strany. Vždyť pan poslanec Babák veřejné prohlásil, že čeká na forenzní audit. Jestli někomu nestačí toto, pak o čem se budeme bavit? U kauz, vytvořených pomocí nahrávacího zařízení se přeci musíme ptát kdo to objednal, kdo to zaplatil, komu to mělo sloužit.

Vy tušíte, komu to vše mělo sloužit?

Když mi v září jeden významný poslanec řekl, že strana VV se rozpadne, a se mnou se počítá kamsi...

Celý článek na ParlamentniListy.cz