Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Politici se na stavbě stadionu pro Sáblíkovou neshodnou

Politici se na stavbě stadionu pro Sáblíkovou neshodnou
zdroj: tisková zpráva

Martina Sáblíková získala pro Českou republiku ve Vancouveru tři medaile a to i přesto, že v Česku není žádná rychlobruslařská dráha. Někteří politici stavbu stadionu podporují, pro jiné je v současné ekonomické situaci drahá.

Se stavbou stadionu souhlasí Lenka Ptáčková Melicharová z KDU-ČSL. "Jsem rozhodně pro. A považuji za velkou ostudu, že stadion dosud nestojí," uvedla pro iDNES.cz. Souhlasí s ní Petr Bendl z ODS. "Bez zázemí se těžko udržíme ve světové špičce, do které dnes patříme," prohlásil.

O trochu méně nadšení projevil místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Podle by stát měl v současné ekonomické situaci přemýšlet o víceúčelových investicích. A to i přesto, že po Martinině vítězství jásal nadšením.

Podle Františka Pelce ze Strany zelených by si Martina dráhu zasloužila, je však příliš drahá. Podobný názor sdílí i sociální demokrat Milan Urban. Rád by, aby se na investici podíleli různé zdroje. Zapojen by podle něj měl být kraj, stát, případně i nějaké privátní subjekty.

Výrazně proti stavbě stadionu z veřejných peněz je i prezidentův tajemník Ladislav Jakl. Prý to není věc, která by se měla stavět z veřejných peněz. Řešením by podle něj byl soukromý investor. Je však velmi nepravděpodobné, že by se u stavba takového stadionu vyplatila.

www.parlamentnilisty.cz