Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Policista-politik ze severu: Cikánka řve a strážník uteče, to je špatně. A ten Okamura...

Policista-politik ze severu: Cikánka řve a strážník uteče, to je špatně. A ten Okamura...
Bronislav Schwarz | zdroj: Parlamentnilisty.cz

Místo dávek vývařovny. Přísnost pro bílé i černé. A do Chanova ať si jen tak někdo nejezdí. To je hrstka z názorů a rad někdejšího státního policisty, dnes šéfa strážníků v Mostě Bronislava Schwarze, který je zároveň krajským zastupitelem za Severočechy.cz.

Nejen v souvislosti s vyostřenými náladami mezi Romy a zbytkem populace má díky svým dlouholetým zkušenostem co říci a vůbec nemá problém být konkrétní a zcela otevřený, ať jde o Romy, prezidenta Zemana nebo všivárny policistů.

Jak se podle vás současná sociální politika vlády odráží u vás na severu?

Já jsem přísný člověk. Přísný i sám na sebe... Vůbec nesouhlasím se sociálním systémem, který tady je, protože lidé, kteří skutečně přijdou o práci, kteří celý život pracovali a pak je někdo propustí, tak jsou na tom pomalu hůř než ti, co v životě nepracovali a nejhorší na tom je, že ani nechtěli pracovat. Já se dneska nestydím říct, že znám lidi – a nejsou to jen cikáni, kteří nechtějí pracovat a stávající systém sociálních dávek jim to umožňuje. Já jsem prvorepublikového ražení, já bych prosadil vývařovny, ubytovny a ne příspěvky na bydlení – bydli tam, kde na to máš. Mně také nikdo nedává žádný příspěvek, je mi líto.

Zdroje: