Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Počasí tento týden přinese mlhy a světlo různých barev

Počasí tento týden přinese mlhy a světlo různých barev
Podzimní počasí (ilustrační fotografie) | zdroj: ThinkStock

Zbytek tohoto týdne bude teplotně poměrně stálý, ve všechny dny by mělo být mezi 10 a 20 stupni. Na obloze se však stihne vystřídat celé podzimní spektrum.

Ve středu ráno může být často mlhavo s nízkou oblačností. Během dne by se pak mělo postupně zatahovat a k večeru může i zapršet. Teploty by se měly pohybovat mezi 13 a 17 stupni a vítr vát maximální rychlostí 6 metrů za vteřinu.

Ve čtvrtek se o něco projasní a pokud se objeví déšť, měl by být jen slabý. Na Šumavě, ve výškách nad 1000 metrů nad mořem, ale může i zasněžit. Teploty i vítr budou velmi podobné jako ve středu, tedy pro Středoevropany na ideálních hodnotách.

V pátek budou změny na obloze pokračovat — na většině území bude znovu více zataženo a déšť může být dokonce sílný. Teplotně na tom budeme stále podobně, jen na východě může být až 20 stupňů. Vítr bude vát mírný a z jihovýchodu.

O víkendu se mohou dále objevovat deště, ale mělo by jich postupně ubývat až k polojasnu. Teploty budou více méně beze změn, což by mělo vydržet i v začátku týdne příštího. Jednoduše řečeno, o víkendu nebude nijak ošklivo a pobyt v přírodě se zajísté vyplatí.

Zdroje: