Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Od jelena v Karlových Varech po raka ve Frýdku-Místku

Od jelena v Karlových Varech po raka ve Frýdku-Místku
Carlsbad plaza hotel, La Boheme | zdroj: tisková zpráva

VI. ročník Grand Restaurant Festivalu je v plném proudu. Celorepubliková akce pro všechny příznivce jedinečné gastronomie probíhá od poloviny ledna do konce února. Za zvýhodněné festivalové ceny můžete ochutnat až 85 nejlepších a nejzajímavějších restaurací z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant 2015. Festival se již tradičně nese v duchu "Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!". 

K degustacím doporučujeme vhodně párovat vína, pivo z portfolia pivovarů Lobkowicz a přírodní minerální nebo pramenitou vodu z Vodní karty společnosti KOFOLA. Letos nechybí ani originální MňamZážitky. Novinkou tohoto ročníku jsou tzv. "Degustace pro eSvačinky", na které zároveň putuje 1 Kč z každé objednávky. Prodej probíhá na www.grandrestaurantfestival.cz.

32 MĚST, 85 RESTAURACÍ, 255 JÍDEL

Festival probíhá ve 32 městech v 85 restauracích. 37 z těchto festivalových podniků se umístilo v rámci vítězných TOP 100 Maurerova výběru Grand Restaurant 2015. Jejich vysokou kvalitu tedy prověřilo známkování nezávislých hodnotitelů za celý předešlý rok. Za snížené ceny nyní můžou zájemci o kvalitní gastronomii navštívit tyto výjimečné podniky a okusit až na 255 nejrozmanitějších pokrmů. Ochutnáte například tvarohový dortík z kozího sýra se slaným karamelem, ořechy a marinovaným hroznovým vínem v restauraci romantického hotelu Ostrov nebo jemně zauzený jelení hřbet s caponatou z dýně, kaštanovým konfitem a kaviárem z jehličí v restauraci Na Pekárně ve vinařských Velkých Bílovicích či grilovaný jelení hřbet s restovanou kořenovou zeleninou a přesbidlem v "jezerní" restauraci hotelu Port.

Na Pekarne_Jemne zauzeny jeleni hrbet s caponatou z dyne ,kastanovym kon.. Na Pekárně: Jemně zauzený jelení hřbet s caponatou z dýně, kaštanovým konfitem a kaviárem z jehličí. | zdroj: tisková zpráva

GASTRONAUT, INSPIRACE, TERROIR

Nejlepší  šéfkuchaři  připraví  pokrmy  v kategoriích, které vycházejí  z  myšlenek  "Nejezte blbě!":  „GASTRONAUT  -  objevujme  nové  chutě“, „INSPIRACE  -  ochutnejme  tradiční recepty“ a „TERROIR - buďme v rovnováze s přírodou“. Vybírat můžete ze základní, dvouchodové nebo tříchodové degustace – ke každé ochutnávce dostanete přírodní minerální nebo pramenitou vodu z Vodní karty společnosti KOFOLA (Rajec, Evian nebo Badoit). U dvou chodů navíc sklenku vína či piva a u tříchodové ochutnávky 2 sklenky vína nebo piva.

Casa de Carli_Peceny cokoladovy dortik, kardamonove karotky a cerstva st.. Casa de Carli: Pečený čokoládový dortík, kardamonové karotky a čerstvá šťáva z řap. celeru a jablka | zdroj: tisková zpráva

MŇAM ZÁŽITKY

Festival doplňují gastronomicky laděné zážitkové akce. Hitem letošního ročníku se stala MňamLoď s orientální kuchyní, nedělní MňamBrunche a MňamProcházka historickým centrem Prahy.

Oblíbené jsou degustace propojené s pobytem v luxusním hotelu, originálním gastronomicky laděným programem, wellness službami či privátními workshopy – ty jsou připraveny jako Mňam Balíčky ať už v Praze nebo v regionech.

Ostrov_Konfitovane kachni zaludky s jemnym houbovym salatem Ostrov: Konfitované kachní žaludky s jemným houbovým salátem | zdroj: tisková zpráva

DEGUSTACE PRO e-SVAČINKY

Grand Restaurant Festival podporuje 1 Kč z každé degustace charitativní projekt České abilympijské asociace s názvem e-Svačinky, který spojuje dvě důležitá témata: zdravé školní stravování dětí a začlenění handicapovaných spoluobčanů do společnosti. Ti pardubickým školákům svačinky vymýšlejí, připravují i rozvážejí. 

Vítěz letošního Maurerova výběru Grand Restaurant 2015 – Badoit Grand Chef Pavel Sapík - připravil speciální festivalovou recepturu pro e-Svačinky tzv. Svačinku De Luxe.

losos losos | zdroj: tisková zpráva

JAK ZAKOUPIT?

K tomu, abyste se mohli festivalu zúčastnit, musíte mít  na příslušný den a čas zakoupenu festivalovou ochutnávku do vámi vybrané restaurace či na konkrétní zážitek.

Prodej probíhá výhradně na www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky jsou v rozmezí od 250 Kč do 600 Kč. Hosté si mohou vybrat, zda ochutnají základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci párovanou s nápoji. Připraveny jsou opět dárkové poukazy.

Generálním partnerem festivalu je společnost KOFOLA, hlavním partnerem je Lobkowicz.