Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Obyvatelka ghetta: Štve mě ten mrdník! Proč nenazývat věci pravými jmény?

Obyvatelka ghetta: Štve mě ten mrdník! Proč nenazývat věci pravými jmény?
zdroj: Mediafax

Ghetto podle slovníku vznikne, když počet obyvatel s určitou řekněme „jinakostí" dosáhne 30% všech obyvatel na daném území. Jedno takové letos v lednu založil ve Dvoře Králové nad Labem v Riegrově ulici pražský podnikatel pan Michal Koutný.

Pronajal byty ve svém domě romským nájemníkům poté, co se dům pokusil prodat majitelům sousedních domů, jednomu údajně za 4 a druhému za 6 milionů, přičemž dům má podle okolí hodnotu sotva dva miliony. V jednom z místních obchodů jsme se dozvěděli, že se nechal slyšet, „když si sousedi dům nekoupí, budou mít smůlu." Nekoupili, mají smůlu.

Když je zima, jsou zalezlí

„Když je teplo, je to hrůza, všude jich je plno. Když je ošklivo a zima jsou zalezlí a hlavně, mají zavřená okna... Ale jak je trochu hezky, válí se mi tu po výloze, ta je věčně zapatlaná od zbytků jídla - to víte, obchodu to dobře nedělá. Dětí je tu pořád plno, na to, jak ve škole nechybějí, je jich tady nějak moc. Byla jsem si stěžovat na Péči o dítě, proč nejsou ve škole.

Odpověděli mi, že ty, co jsou tam hlášené, do školy chodí, pokud nejsou nemocné. Když jich šest celé dopoledne poletuje po ulici, tak asi budou nemocné... Nějak tomu patrně špatně rozumím" říká sarkasticky paní prodavačka Tereza Pelíšková z prodejny Koupelny u mostu.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.