Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Obávaný Zeman rozcupoval hned dva novináře najednou

Obávaný Zeman rozcupoval hned dva novináře najednou
zdroj: Mediafax

Vystoupení prezidenta Miloše Zemana hodnotí mediální expert Jiří Mikeš jako skvělé, lidské a příjemné. Jak pro ParlamentníListy.cz uvedl, slabost vidí spíše v televizních moderátorech, kteří na prezidenta Zemana museli být tentokrát hned dva.

„Já to vystoupení pana prezidenta vidím velmi pozitivně, bylo to velmi lidské, rozumné, a on skutečně v mnohém převyšoval ty lidi z Primy. Opět se ukázalo, že on je skvělý filosof, rétor, a že velmi dobře ví, co říká a o čem mluví. Zatímco u moderátorů se mi místy zdálo, že nebyli až tak připraveni, on byl připraven skvěle,“ hodnotí vystoupení prezidenta v pořadu pro ParlamentníListy.cz Mikeš.

Strojení moderátoři, strojená témata

Co mu vadilo na moderátorech pořadu Janu Punčochářovi a Lence Pastorčákové, bylo prý to, že byli příliš strojení, a to i co se týče vybraných témat.

„Scházelo mi od nich něco lidského, obyčejného, civilního. Třeba otázky – co rodina, co bude dělat ve volném čase, kdo mu šil šaty, co má rád za jídlo, jak hodlá třeba fungovat nejen jako prezident, ale i jako manžel, otec. Co jeho dcera Kateřina. Zda se třeba těší, až jej seznámí s nějakým přítelem, a podobně. Prostě aby to bylo tak trochu civilizovanější. Musíme si totiž uvědomit, že se na to dívá mnoho stovek tisíc diváků, a ti chtějí slyšet takové věci. Témata, která se v mnohém probírala, by snad měla zaznít v parlamentu, v Senátu či jinde,“ dodává ParlamentnímListům.cz mediální expert.

Moderátor si vyslechl ostrou kritiku

Moderátorům pořadu Janu Punčocháři a Lence Pastorčákové prezident během diskuze poměrně zatápěl, a to zejména Punčochářovi. „Mýlíte se,“ zaznělo z prezidentových úst na jeho adresu několikrát. „Už mi dochází přátelský tón. Jste klasickým českým novinářem,“ setřel ho a odkázal na část svého prvního prezidentského projevu, v němž podstatnou část českých médií označil za ostrov negativní deviace, s nímž je třeba bojovat. Naopak Pastorčákovou ocenil za její otázku na obsazení prezidentského týmu. Prý se výjimečně správně zeptala.

Zdroje: