Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Stehlík: V dubnu to může přijít. Obrovská rána do vazu Nečase a dalších

Stehlík: V dubnu to může přijít. Obrovská rána do vazu Nečase a dalších
Petr Nečas | zdroj: Profimedia

JINÝMA OČIMA Sedmého dubna plánují aktivisté z Holešovské výzvy další demonstraci na pražském Václavském náměstí. Podtext důvodu toho, proč opět zvou lid do ulic, je: „Ukažme Kalouskům a kmotrům, co si o nich myslíme. Zveme celou armádu nezaměstnaných a těch, kteří nemají už co ztratit.“ Jeden z těch, co akci podpoří, je i Vladimír Stehlík, bývalý generální ředitel Poldi Kladno. Na jeho názory v tomto ohledu se ho ParlamentníListy.cz zeptaly.

Jak zní dále z pozvánky na 7. dubna, pořadatelé zdůrazňují, že situace naší země a jejích obyvatel není dobrá. „Narůstá zadlužení, mnoha lidem už příjem nestačí ani na zaplacení základních životních potřeb jako je bydlení, elektřina, kvalitní jídlo. Exekutoři a vymahači dluhů se pohybují daleko za hranicí dobrých mravů, často i za hranicí zákona. Politici kradou už ne po milionech, ale po stovkách milionů či miliardách. Policie je paralyzovaná, mnozí soudci a státní zástupci kryjí korupční aféry i další trestnou činnost politiků a s nimi propojených podnikatelů. Většina národa je natolik znechucena panujícími poměry a vyčerpána zápasem o holou existenci, že už nemá dostatek energie, času ani chuti se vzepřít, lidé čekají, že to za ně udělá někdo jiný. Situace začíná být kritická, je nejvyšší čas, aby v naší zemi byly zahájeny změny k lepšímu,“ konstatuje i Slávek Popelka, osobnost z Holešovskou výzvou úzce spojená.

I proto nejen na své facebookové stránce připomíná, že demonstrace začíná v neděli 7. 4. 2013 ve 13 hodin, pokračovat by však měla i v pondělí, proto by si demonstranti měli vzít s sebou i spacáky. „Přijďte, za vás a bez vás tuto zemi nikdo neosvobodí, společně máme velkou šanci uspět!“ uvádí ještě výzva.

Podle Vladimíra Stehlíka, kterého Holešovská výzva oslovila a rozhodl se ji podpořit, jsou možná některé obvinění Václava Klause, která zaznívají jak z Holešovské výzvy, tak se hlavně objevila v posledních dnech jeho prezidentské funkce, nesmyslná. Přiznal navíc, že Klausovi dlouho jako politikovi věřil.

Zdroje: