Dnes je čtvrtek 2. května 2024., Svátek má Zikmund
Počasí dnes 20°C Skoro zataženo

Nejlepší leteckou společností se letos staly Singapore Airlines

Nejlepší leteckou společností se letos staly Singapore Airlines
Singapore Airlines | zdroj: Profimedia

Cestovní ruch po skončení pandemie ožívá naplno a mnoho lidí se může ptát, jakou leteckou společnost pro cestování do zahraničí zvolit. S tím může pomoci žebříček Skytrax World Airline Awards 2023, v němž letos zvítězily Singapore Airlines.

Společnost Skytrax zabývající se hodnocením leteckých společností a letišť oznámila výsledky prestižní soutěže World Airline Awards 2023 v pařížském Muzeu letectví a vesmíru během Pařížského aerosalonu, který se koná na letišti Le Bourget.

Za nejlepší leteckou společnost světa byly letos vyhlášeny Singapore Airlines, upozornila na výsledky televize CNN. Vlajkové singapurské aerolinky se přitom před pár týdny umístily až na pátém místě v hodnocení serveru AirlineRatings.

O nejlepších aerolinkách hlasují v rámci World Airline Awards zákazníci, kteří hodnotí vlastní favority. Aby společnost Skytrax vytvořila letošní žebříček, provedla mezi zářím 2022 až květnem 2023 průzkumy mezi zákazníky 325 leteckých dopravců.

„Singapore Airlines dosáhly vynikajících výsledků v mnoha kategoriích,“ prohlásil generální ředitel Skytrax Edward Plaisted. Společnost má podle něj nejlepší první třídu, v této kategorii přitom dominovala již minulý rok.

Letecká společnost se umístila na druhém místě za nejlepší palubní personál a vstřícnost vůči rodinám. V první zmíněné kategorii naopak zvítězila indonéská společnost Garuda Indonesia a ve druhé Air Canada.

Kdo bodoval v dalších kategoriích

Druhou nejlepší leteckou společností světa se staly Qatar Airways. Katarské státní aerolinky získaly v anketě první místo loni a letos si ho vyměnily se Singapore Airlines. První místo však obsadily v kategorii Business Class.

Třetí místo získaly japonské All Nippon Airways, které byly oceněny za nejvyšší hygienické standardy. Nejčistšími na světě se staly již třetí rok v řadě. Také mají podle Skytrax nejlepší letištní služby.

Čtvrté místo obsadily aerolinky Spojených arabských emirátů Emirates a tokijské Japan Airlines. Nejlepší nízkonákladovou leteckou společností na dlouhé vzdálenosti se stala stejně jako minulý rok dceřiná firma Singapore Airlines, Scoot.

V kategorii nejlepší nízkonákladové letecké společnosti v Evropě zvítězily španělské aerolinky Volotea. Celkově nejlepší světovou nízkonákladovou leteckou společností se stala malajsijská AirAsia.

Nejlepší leteckou společností v Severní Americe, navíc s nejlepším personálem, je Delta Air. Sun Country Airlines byly oceněny jako nejlepší nízkonákladové a Alaska Airlines jako nejlepší regionální aerolinky Severní Ameriky.

Zdroje: