Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Musk dává do aukce loga a další položky spojené s Twitterem přejmenovaným na X

Musk dává do aukce loga a další položky spojené s Twitterem přejmenovaným na X
Ilustrační foto | zdroj: Profimedia

Miliardář Elon Musk dává do aukce loga a další položky spojené se sociální sítí Twitter. Ta se teprve před několika týdny přejmenovala na X. Mezi 584 nabízenými položkami jsou konferenční stolky, velké ptačí klece či olejomalby obrazů, které se staly populární sdílením na internetu. Informuje o tom server BBC.

Musk od loňského nákupu Twitteru za 44 miliard dolarů (zhruba bilion korun) zrušil ve firmě tisíce pracovních míst ve snaze snížit náklady.

Na aukčním seznamu jsou i desítky stolů a židlí nebo kabina pro DJ. Zájemci mohou vydražit i hudební nástroje, kterých je dost na vybavení celé kapely.

Jedna z nabízených značek Twitteru zůstává stále připevněna k ústředí společnosti na 10. ulici v San Francisku. Podle firmy je na kupujícím, aby si obstaral potřebná povolení, pokud o ni má zájem. Úřady v San Francisku minulý měsíc prozatím zastavily pokus o odstranění jiného loga Twitteru.

Dražit se budou také dvě olejomalby fotografií, které se staly na twitteru velmi populárními. První je hvězdné selfie komičky a herečky Ellen Degeneresové pořízené na předávání Oscarů 2014. Na druhé je snímek, který na této síti zveřejnil americký prezident Barack Obama, když byl v listopadu 2012 znovu zvolen. V té době snímek získal na twitteru nejvíce lajků.

Dražba začne 12. září a skončí o dva dny později. Už začátkem letošního roku Twitter uspořádal aukci stovek položek ze svého sídla v San Francisku. Socha s jeho slavným ptačím logem přilákala nejvyšší nabídku, prodala se za 100 000 dolarů (2,2 milionu Kč).

Společnost Twitter minulý měsíc vypustila ze své značky logo modrého ptáka a nahradila je černobílým písmenem X. Blikající konstrukce ve tvaru X na kancelářské budově v San Francisku ale vydržela jen tři dny. Ze střechy zmizela, když na ni místní úřady obdržely několik stížností.

Zdroje: