Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 16°C Oblačno

7 zaručených triků, díky kterým budou vaše oči vypadat větší a zářivější

7 zaručených triků, díky kterým budou vaše oči vypadat větší a zářivější
zdroj: 123rf.com

Po probdělé noci, kdy jste unavená, se vaše oči zdají být malé a pohled místo toho, aby byl otevřený a zářivý, máte pocit, že je matný. Někteří lidé mají prostě malé oči nebo povislé víčko, díky kterému vypadá oko menší a často unavené a smutné. Jak zvětšit oko pomocí make-upu? Jak udělat si vytvořit jasný a odpočatý vzhled očí?

Make-up zvětšující oči - pro koho je vhodný?

Ne každou ženu příroda obdařila velkýmaa mandlovýma očima, ale připomeňme, že tato velikost není mezi Evropankami nejčastější. Rozhodně více žen má oči střední a malé velikosti. Ženy jsou přitom ke své kráse často příliš kritické a považují své oči za malé, jiné je vnímají jako krásné a úměrné celému obličeji.

Jistě vás zajímá makeup, který oko zvětší, než ten, který působí v opačném směru. Bohužel malá chybička v líčení může způsobit, že místo vizuálního zvětšení vytvoříte make-up, který zmenší oči nebo naruší přirozené rysy a proporce obličeje. Poradíme vám tedy krok za krokem, jak si udělat jednoduchý make-up opticky zvětšující oči, který bude fungovat u každého typu krásy.

1. Před líčením ošetřete oční okolí

Než uděláte make-up, který vizuálně zvětší vaše oči, měli byste správně připravit pokožku. Den před plánovaným líčením se vyplatí provést peeling na obličej, který pleť vyhladí a usnadní nanášení barevné kosmetiky. Po důkladném očištění obličeje můžete přistoupit k aplikaci dalších pečujících přípravků. Ty mohou být matující, proti vráskám nebo eliminující nedokonalosti – vše záleží na typu a stavu vaší pleti. Pamatujte, že make-up https://www.hebe.com/cz/tvar-make-up/, který oko opticky zvětší, by měl ladit s ostatní kosmetikou, kterou si na obličej nanesete, a proto je tak důležité připravit pleť na dokonalé nanesení korektoru, podkladové báze, bronzeru nebo rozjasňovače.

2. Upravte si obočí

Pokud chcete, aby vaše oči vypadaly větší, začněte líčením obočí. Upravené obočí vytváří rám pro oči a přirozeně přitahuje pohled. K jeho namalování použijte speciálně upravenou tužku nebo pomádu, která zároveň zvýrazní tvar, vyplní obočí a usměrní vlasy úpravou. Pro precizní aplikaci produktu použijte vhodný kartáček, který má na jedné straně ploché vlasy zastřižené šikmo, na druhé straně kartáč na úpravu obočí a vyčesání přebytečného produktu. Efekt dokonale definovaného obočí umocníte tím, že pod něj nanesete přesným štětečkem trochu korektoru.

3. Použijte make-up pro zvětšení oka

Po očištění a zvlhčení pokožky kolem očí přistoupíme k aplikaci kosmetiky. První z nich by měla být: báze, korektor a podkladová báze, které zakryjí případné nedokonalosti a tmavé kruhy pod očima. Po celé ploše víčka můžete rozetřít světlý odstín – barvy volte v odstínech vanilky nebo béžové. Při rozhodování o tmavých stínech je rozetřete směrem k vnější části očního víčka, ale ne nahoru.

4. Rozjasněte oční okolí

Rozjasňovač nebo světlý stín umístěný do vnitřních koutků vytváří iluzi větších očí. Nejlépe v tomto případě poslouží kosmetika ve stříbrném, zlatém nebo champagne odstínu.Jemné částečky v něm obsažené odrážejí světlo a dodávají očnímu make-upu zářivý efekt.

5. Zvýrazněte spodní linku oka

Sáhněte po tužce na oči, nejlépe s voděodolnou úpravou a zvýrazněte spodní vodní linku oka. Dodáte tak svému vzhledu svěžest i po probdělé noci. Můžete popustit uzdu fantazii a místo zářivé tužky si dát třeba tyrkysovou, čímž oživíte vzhled.

6. Černá tužka je spolehlivé řešení

Sytě černé jemné oční linky jsou tajnou zbraní každé ženy. Dobrá tužka na oči umožňuje modelaci tvaru očí a přesnou aplikaci. Pro zvětšení očí použijte jemnou linku ke zdůraznění horního víčka těsně nad řasami. Vyplatí se také namalovat vodní linku horního víčka, která oko opticky „otevře“ a vytvoří dojem zahuštění linie řas. U malých očí se rozhodně vyvarujte kreslení černé oční linky na spodní víčko, protože přináší opačný efekt než bylo zamýšleno.

7. Nezapomeňte na řasy

Prodloužené, plnoobjemové a natočené řasy jsou spolehlivým způsobem, jak opticky zvětšit vzhled. Vyplatí se začít s aplikací báze pod řasenku, která řasy vyživí a opticky doplní. Na takto připravené řasy naneste zahušťující řasenku.

Zdroje:
Inzerce