Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Milionářka Peake: Prodejem luxusní vily vydělala 33 milionů

Milionářka Peake: Prodejem luxusní vily vydělala 33 milionů
Karolína Peake | zdroj: Mediafax

Koupit vilu za necelých deset milionů, za třináct jí zrekonstruovat a po téměř sedmi letech užívání jí prodat téměř za šedesát milionů- to vypadá jako pohádkový byznys. Povedl se místopředsedkyni vlády Karolíně Peake a jejímu manželovi. Za vrcholící hospodářské krize v roce 2009 vydělali na prodeji domu v Tróji 33 milionů. Navíc jej prodali firmě s nejasnou strukturou a možnými konexemi na mocné pražské ódéesáky. Toť zjištění časopisu Týden.

Luxusní vila v pražské Tróji byla pro Karolínu Peake zdrojem pohádkového bohatství. Na konci roku 2009, uprostřed nejhlubší realitní krize, dokázali s manželem Charlesem prodat tuto nemovitost s neuvěřitelným ziskem 33 milionů korun.

Dům si Peakovi koupili od devadesátileté emigrantky v roce 2003, jak již dříve uvedl server Česká pozice. Cena byla 9,7 milionu a manželé si na ní museli vzít úvěr 7 milionů. Navíc s domem získali i nepohodlného nájemníka, kterého vzápětí nechali soudně vystěhovat. V roce 2006 získali stavební povolení k obrovské rekonstrukci a do ní investovali asi 13 milionů, které opět kryli úvěrem.

Na konci roku 2009 právě zuřila hospodářská recese a realitní krize a majitelé nemovitostí si o jejich slušném zhodnocení mohli nechat jen zdát. Manželé Peakovi však i v této době dokázali sehnat kupce, který za jejich dům zaplatil 57 milionů. Oproti nákupní ceně a nákladům rekonstrukce vydělali více než 33 milionů.

Zdroje: