Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Manželka Matěje Čurka: Nevěřím, že byl kanibal

Manželka Matěje Čurka: Nevěřím, že byl kanibal
zdroj: tisková zpráva

Podle slov manželky údajného kanibala její manžel neuměl žádnou cizí řeč. Se Švýcarem, se kterým plánoval jeho vraždu, by se nedomluvil. Slovenští policisté jsou v pohotovosti a sbírají důkazy o tom, jestli zastřelený Matěj Čurko skutečně zabíjel své oběti a pak jim odřezával části těl.

Podle ní Čurko není hledaným vrahem, nýbrž obětí policejní akce. "Neumím si představit, jak komunikoval v angličtině přes e-mail nebo i na místě s agentem. Vždyť neuměl pomoci ani dceři s úkolem z angličtiny na prvním stupni základní školy," řekla slovenskému deníku SME.

Žádný začátečník

Podle slov vyšetřovatelů si Čurko na internetu hledal své oběti, ke kterým měl patřit jistý Švýcar. Ten se v poslední chvíli lekl a zalarmoval policii. Speciální komando ho při přestřelce těžko poranilo, v nemocnici Čurko svým zraněním podlehl. Za několik dní našla policie dvě těla, které připisují právě kanibalovi.

Vedle GPS souřadnic mělkého hrobu ukrývajícího dvě ženská těla má policie k dispozici jinou zásadní stopu: internetovou komunikaci mezi Čurkem a Lucií Uchnárovou. Ta je pravděpodobně jednou z nalezených žen. Dvacetiletá dívka kontaktovala svého nastávajícího vraha se žádostí, zda by jí bezbolestně pomohl zemřít. Čurko nebyl žádný začátečník, nýbrž zkušený pachatel.

Manželka Eva ale pořád věří v jeho nevinu. "Viděla jsem na něm, kdy je nervózní, kdy ho něco trápí. Byli jsme spolu 10 let. Už teď nám hrozně chybí."