Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Lehčí než pírko. Sluchátka Huawei FreeBuds 4 v uších ani neucítíte

Lehčí než pírko. Sluchátka Huawei FreeBuds 4 v uších ani neucítíte
zdroj: Huawei

Maximální komfort při zachování špičkové kvality je prioritou společnosti Huawei. A tomu přesně odpovídají nová sluchátka FreeBuds 4. Čistě bezdrátová True Wireless Stereo (TWS) sluchátka se pyšní fantastickým zvukem a díky nízké hmotnosti a ergonomii také neuvěřitelným pohodlím.

Na základě výsledků mnoha testování optimalizoval výzkumný tým Huawei velikost a zakřivení nových FreeBuds 4. Ve srovnání se svým předchůdcem FreeBuds 3 byly HUAWEI FreeBuds 4 vypracovány s dalšími 13 optimalizacemi velikosti, což zredukovalo velikost těla a snížilo i celkovou hmotnost – jedno sluchátko váží pouhých 4,1 gramu.

Kromě optimalizace velikosti přináší HUAWEI FreeBuds 4 tři vylepšení celkového zakřivení pro lepší adaptaci na tvar ucha. Celkově vzato, řada vylepšení zaručuje nejen příjemnější zážitek z nošení a lépe padnoucí sluchátka, ale také umožňuje vynikající výkonnost ANC.

Ve snaze zajistit maximální pohodlí uživatelům otevřených sluchátek (bez gumových špuntů) stanovila společnost Huawei řadu vědeckých postupů zaměřených na pohodlí. Procesy jsou rozdělené do tří kategorií: (1) simulace objektivního pohodlí, (2) hodnocení subjektivního pohodlí a (3) opakování výše uvedených procesů za účelem dosažení kontinuálního vylepšení návrhu. Výsledkem je dokonalý zvukový zážitek s potlačením hluku.

Simulační test na osmi částech ucha

Při používání sluchátek je potřeba adekvátně zapojit různé části ucha, aby se zaručilo stabilní uchycení, a zároveň zajistit, aby sluchátka nevytvářela příliš velký tlak na uši. Akustičtí inženýři společnosti Huawei rozdělili lidské ucho do osmi oblastí, jako jsou concha, pinna, zvukovod nebo tragus, aby provedli komplexní zátěžové simulační testy pro zvýšení pohodlí během nošení.

Po rozsáhlém sběru dat, testování a analýze odborníci odvodili očekávanou hodnotu snesitelného tlakového rozsahu pro každou část ucha. Porovnáním očekávané hodnoty se skutečnými daty ze simulačních testů mohl tým přesně stanovit, zda současná konstrukce sluchátek nabízí stabilní usazení sluchátka FreeBuds 4.

Více než 10 000 trojrozměrných modelů lidského ucha

Větší počet vzorků zaručuje spolehlivější výsledky z hodnocení pohodlnosti sluchátek. Společnost Huawei proto shromáždila data o zvukovodech od více než 10 000 reálných uživatelů. Pomocí ergonomického inženýrství a 3D skenovacích nástrojů se společnost Huawei ponořila do korelace mezi 92 funkcemi obličeje/zvukovodu a 162 prvky typických velikostí uší a dále analyzovala, jak by tyto proměnné mohly ovlivnit pohodlí při nošení. Data jsou shromažďována od uživatelů ze sedmi hlavních čínských regionů, lišících se věkem, pohlavím, výškou a hmotností, což zvyšuje celkovou univerzálnost analýzy.

huawei_pr1 zdroj: Huawei

FreeBuds 4 až do 15. srpna se slevou 700 Kč

Díky skvělému zvuku a mnoha revolučním technologiím, které představují, jsou sluchátka FreeBuds 4 v porovnání s předchůdcem FreeBuds 3 výrazným krokem kupředu. Pyšní se výrazně vylepšeným potlačením okolního hluku, jsou pohodlné jako nikdy předtím, nabízejí fantastický zvuk a skvělou konektivitu.

Maloobchodní cena FreeBuds 4 byla pro český trh stanovena na částku 3 499 Kč. V rámci jejich uvedení do prodeje ale až do 15. srpna 2021 běží speciální prodejní akce, kdy si je zákazníci budou moct pořídit se slevou 700 Kč jen za 2 799 Kč. Sluchátka jsou dostupná v e-shopu HUAWEI STORE (huawei.cz), v HUAWEI EXPERIENCE STORE na Chodově a u běžných partnerů Huawei.

Zdroje:
Inzerce