Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 8°C Skoro zataženo

KOTI Hyacint - nové byty ve finském stylu v Praze

KOTI Hyacint - nové byty ve finském stylu v Praze
zdroj: tisková zpráva

Developer YIT zahájil stavbu 3. etapy projektu KOTI Hyacint v Praze-Modřanech.

V projektu KOTI Hyacint už stojí zkolaudované tři budovy. Developerská společnost YIT na podzim zahájila výstavbu dalšího domu s označením A. Ten nabídne nové kvalitní bydlení v celkem 82 bytových jednotkách o velikostech 32 m2 až 119 m2 a dispozicích 1+kk až 5+kk. Vznikne zde i 8 nebytových prostor určených pro obchody a služby. Prodej těchto nízkoenergetických bytů ve finském stylu byl již spuštěn a plánované dokončení budovy bylo stanoveno na březen roku 2016.

Nové bydlení ve finském stylu

Byty se rozkládají na šesti nadzemních podlažích, jedno podzemní je určeno pro garáže. Nebudou chybět ani kočárkárny, sklepní kóje, technické zázemí a místnost pro práci SVJ. Všechny byty budou mít terasu nebo balkon, některé z nich budou podle finského vzoru zasklené. „Dalším prvkem, který je ve Finsku hojně využívaný a který jsme přenesli do našich projektů, je sauna. Tou vybavíme největší byty v nejvyšším patře,“ uvádí Vladimír Dvořák, jednatel a výkonný ředitel developerské společnosti YIT Stavo. V KOTI Hyacint jsou pro zájemce otevřeny dva vzorové byty.

Dobrá lokalita a finanční úspory

Bytový dům A projektu KOTI Hyacint rozšiřuje nabídku nového bydlení v pražských Modřanech. „V této lokalitě, na které lidé oceňují hlavně kombinaci nedaleké zeleně, občanské vybavenosti a snadné dostupnosti do centra, jsme dokončili již tři budovy. Všechny v nízkoenergetickém standardu, jednu dokonce jako energeticky pasivní. Dům A postavíme stejně jako předešlé s ohledem na kvalitní, úsporné a zdravé bydlení ve finském stylu, které do Česka přinášíme. Směrem do vnitrobloku vybudujeme také zónu s parkem,“ říká Vladimír Dvořák. Noví majitelé zde díky energeticky úspornému standardu ušetří na nákladech za provoz bytu, zejména na vytápění. Pravidelné měsíční platby v těchto nových bytech budou výrazně nižší než u běžných bytových domů. Komfort bydlení umocní i bezpečnostní prvky, kterými bude dům vybaven.

www.yit.cz

 

Vizualizace KOTI Hyacint A

YIT_KOTI Hyacint_vizualizace_exterier_01 zdroj: tisková zpráva

 

Fotografie KOTI Hyacint – vzorový byt

YIT_KOTI Hyacint_budova F_vzorovy byt_01 zdroj: tisková zpráva

Fotografie KOTI Hyacint – budovy D, E, F

 

YIT_KOTI Hyacint_exterier_d zdroj: tisková zpráva

Ečko 2 zdroj: tisková zpráva

Fko 1 zdroj: tisková zpráva