Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Kočí: Poslanci ať berou průměrný plat. Jandák: Patří do ústavu

Kočí: Poslanci ať berou průměrný plat. Jandák: Patří do ústavu
zdroj: Mediafax

Poslankyně Kristýna Kočí by souhlasila s tím, aby poslanci, dokud neprosadí reformy, pobírali pouze průměrnou mzdu v zemi. Ta se pohybuje kolem 23 tisíc korun. Kočí to uvedla v online rozhovoru na serveru Aktuálně.cz. Její poslanečtí kolegové ji ale neberou vážně.

"Pořád se mluví o nutnosti reforem. Dle mého názoru se již nic nepodaří. Vaše současné platy bych srazil na průměrnou mzdu a zvedl bych je až v době prosazení reforem. Pak možná začnete něco dělat! Škoda 118 hlasů," navrhl Kristýně Kočí jeden z diskutérů.

A ona mu dala za pravdu. "Co se platu poslanců týká, navázání jeho výše na nějakou konstantu by vůbec nebylo špatné. V době úspor a škrtů by plat šel dolů, naopak v dobách pozitivního ekonomického růstu by mohl jít nahoru. Ale k prosazení tohoto názoru by musela souhlasit většina poslanců a senátorů. A to si nejsem úplně jistá, že by se našla," reagovala Kočí.

S tím, co se zdá jako přijatelné, však pořádně nazvedla ostatní kolegy ze sněmovny. "Ona ještě není v ústavu? A já myslel, že už je...Ta dáma je dle mého skutečně zralá na léčení," reagoval pro ParlamentníListy.cz Vítězslav Jandák (ČSSD).

Celý článek na ParlamentniListy.cz