Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Knightleyová odmítá hrát nahá ve filmech režírovaných muži

Knightleyová odmítá hrát nahá ve filmech režírovaných muži
Keira Knightleyová v reklamě značky Chanel | zdroj: Profimedia

Britská herečka Keira Knightleyová odmítá odložit oblečení při natáčení filmů, které režírují muži. Naopak by v budoucnu velmi ráda spolupracovala na filmu o mateřství a úloze žen, který by režírovala žena.

"Nemám absolutní zákaz (točit nahé filmové scény), ale mám ho tak trochu s muži. Je to částečně marnost a také jsou to mužské pohledy," řekla v podcastu Chanel Connects (ZDE) 35letá herečka. Do svých smluv podmínku o nahotě přidala v roce 2015, když se stala matkou.

Natáčení intimních scén ve filmu je v posledních letech pod drobnohledem, zejména od vzniku hnutí #MeToo, které upozornilo na téma sexuálního obtěžování. Mnohá filmové studia od té doby najímají "odborníky na intimitu," kteří dohlížejí na natáčení sexuálních scén a jejichž úkolem je zajistit, aby se herci při natáčení cítili bezpečně a respektovaní, vysvětluje BBC News.

"Pokud by byl film o mateřství, o tom, jak výjimečné je vaše tělo, jak ho najednou musíte poznávat, jak ho najednou vidíte úplně jinak, než jste si dovedli představit, dokud jste se nestali matkou, tak ano, ráda bych to zkoumala s režisérkou, ženou, která by tomu rozuměla," říká Knightleyová v rozhovoru. 

Zdroje: