Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Klaus je zpátečnický extremista, tvrdí Švejnar

Klaus je zpátečnický extremista, tvrdí Švejnar
zdroj: tisková zpráva

Ekonom a člen Národní ekonomické rady vlády Jan Švejnar se pustil do svého soka z prezidentských voleb 2008 Václava Klause. Podle něj nynější hlava státu neřídí Česko dobře.

"V případě Václava Klause došlo k tomu, co jsem avizoval během kandidatury, že bude mít černobílé vidění světa s dosti extrémními názory. To není pro naši zemi blahodárné, jsme často vnímáni jako černá ovce Evropy, která má problém se rozhodnout. Máme prezidenta, který je euroskeptik, pro někoho přímo eurofob," řekl Švejnar pro iDnes.cz.

Dodal, že on sám se vidí jako přesný Klausův opak a naznačil, že je ochoten se znovu ucházet o nejvyšší post ve státě. S Klausem se ale již nestřetne, toho se prezidentská volba v roce 2013 týkat nebude, nemůže totiž kandidovat potřetí.

Zatím se nijak nesnažím

"Téma mé kandidatury občas vyvstane při různých diskusích a při běžném hovoru, ale žádné konkrétní úsilí zatím nevyvíjím. Spíš udržuji běžné kontakty s politickými stranami a jednotlivci, třeba nad tématem hospodářské politiky, a tam na to občas zajde hovor," doplnil opatrně Švejnar, jehož prezidentskou kandidaturu již podpořil například i šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Celý článek na ParlamentniListy.cz