Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Klasnová neměla daleko k pláči. Mazáci se jí smáli

Klasnová neměla daleko k pláči. Mazáci se jí smáli
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová ukázala, že je ve sněmovně skutečným nováčkem. Hodinu po poledni se jí totiž řízení schůze téměř rozpadlo pod rukama.

Klasnová se zamotala do problémů ve chvíli, kdy poslanci řešili, jestli mají zrušit zdravotnické poplatky. Jednání o návrhu ČSSD na zrušení všech regulačních poplatků ve zdravotnictví bylo dvakrát přerušeno. Před druhým přerušením, kdy se už už schylovalo k hlasování, si ale Kateřina Klasnová nevěděla rady s neodbytnými levicovými poslanci, kteří chtěli přestávku stůj co stůj.

„Paní předsedající, ve světle našeho nedávného sporu vám musím připomenout, že jste slíbila, že ve 12.45 přerušíte tento bod, nebo přerušíte jakýkoliv bod bude probíhat, protože je pevně zařazený bod Volby," upozornil v tu chvíli šéf komunistického klubu Pavel Kováčik.

„Dobře. Dokončíme tento bod, to znamená ...," odvětila na to Klasnová. To ale vyvolalo smích v sále. Na to se přihlásil o slovo Bohuslav Sobotka.  A jak se ukázalo, podržel v názoru kolegu Kováčika.

Celý článek na Parlamentnilisty.cz