Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kalousek označil koaličního poslance za blba s malým IQ

Kalousek označil koaličního poslance za blba s malým IQ
zdroj: Mediafax

Věci Veřejné se podle jejich garanta boje s hazardními hrami Josefa Novotného chystají přitvrdit ve svém tažení proti výherním přístrojům. Apetit jim pořádně zvýšil úterní výrok Ústavního soudu, podle nějž jsou videoloterijní terminály z pohledu zákona klasickými hracími automaty.

Novotný nenechal suchou nit ani na ministru financí Miroslavu Kalouskovi. Za dlouholeté porušování zákona a omezování pravomoci obcí je prý spoluzodpovědný.

Nyní jsou takzvaní lokajové hazardu v úzkých. A měli by stanout před soudem, včetně ministra financí Miroslava Kalouska. Tvrdí to poslanec Věcí Veřejných Josef Novotný. Výrok Ústavního soudu, který v podstatě postavil obávané videoloterijní terminály (VLT) na roveň klasickým výherním automatům, znamená pro známého bojovníka proti sázkařské lobby okamžik pravdy, na který čekal po většinu své politické kariéry.

To samé prý platí i pro celé Věci Veřejné, které nyní proti hazardu řádně přitvrdí. Vláda tak má na výběr, buď se provozovatelům výherních automatů a videoterminálů konečně postaví čelem, nebo se s účastí VV na koaličním projektu, a tedy i 115kovou většinou ve sněmovně, může rozloučit.

Celý článek na ParlamentniListy.cz