Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Kalousek Johnovi: Tohle není pořad Na vlastní oči. Tohle je seriózní debata

Kalousek Johnovi: Tohle není pořad Na vlastní oči. Tohle je seriózní debata
zdroj: Mediafax

Sněmovní pošťuchování mezi vládní koalicí a protagonisty Věcí veřejných si ve středu odpoledne připsalo další nezapomenutelnou kapitolu. Nad novelou zákona o spotřebních daních si hvězdy poslaneckého klubu VV Radek John a Vít Bárta vyjasňovaly s ministrem financí Miroslavem Kalouskem základní otázky křesťanské věrouky i vlastní schopnosti nalezení toalety.

Novela zákona o spotřebních daních měla kromě několika spíše technických změn především měnit sazby spotřebních daní. V debatě vystoupil předseda Věcí veřejných Radek John a přednesl několik návrhů, jak tento zákon upravit a zamezit takovým selháním, která v posledních dnech vedla k pětadvaceti úmrtím.

Následně vystoupil ministr financí Miroslav Kalousek a Johnovy návrhy okomentoval se svým typickým svérázem: „Pane předsedo Radku Johne, ve vší úctě a sympatiích, tohle prostě není pořad Na vlastní oči. Tohle je seriózní debata o legislativní předloze,“ setřel předřečníka, který se proslavil jako investigativní novinář v televizním pořadu. Když mu objasnil historii navrhované předlohy, pokračoval v invektivách: „Neohřívejte si tady polívku na evropských normách. Jsem hluboce přesvědčen, že vůbec nevíte, o čem mluvíte,“ ujistil předsedu Věcí veřejných.

Zdroje: