Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Jurásková bude z Janoty mámit miliardy. Asi neuspěje

Jurásková bude z Janoty mámit miliardy. Asi neuspěje
zdroj: Mediafax

Kabinet Jana Fischera se v pondělí poprvé sejde v demisi. Vláda ji složila do rukou prezidenta v pátek potom, co poslanci ve čtvrtek zvolili nové vedení sněmovny. Kabinet bude mimo jiné jednat o chřipkové pandemii, či o pozemcích na kvůli dálnici na D11 u Hradce Králové.

Předseda vlády Fischer se svými kolegy probere, jak loni stát reagoval na hrozbu chřipkové pandemie. Z minulého týdne ale premiér na dnešní jednání přeřadil i diskusi o zvýšení poplatků na zdravotní péči za státní pojištěnce. O celkem 3,2 miliardy požádala ministryně zdravotnictví Dana Jurásková, Fischer ani ministr financí Eduard Janota nejsou podle dřívějších výroků myšlence nakloněni.

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová by navíc měla premiérovi vysvětlit důvody vypsání výběrových řízení v době po volbách. Podle pátečních informací podřízení ministryni o vypsání tendrů za celkem 266 milionů korun neinformovali.

Zůstane kauza pozemků na triku budoucí vládě?

Co se týče pozemků okolo výstavby dálnice na D11, kabinet bude muset rozhodnout o dalším postupu poté, co se ve čtvrtek nepodařilo podepsat kvůli zdravotním problémům farmářky Ludmily Havránkové potřebné smlouvy o směně potřebné půdy.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz