Dnes je neděle 8. září 2024., Svátek má Mariana
Počasí dnes 17°C Polojasno

Ještě nemáte naplánovanou dovolenou? Zkuste vyrazit do Turecka

Ještě nemáte naplánovanou dovolenou? Zkuste vyrazit do Turecka
zdroj: Unsplash.com

Nechali jste plánování dovolené na poslední chvíli, nebo jste se k němu ještě vůbec nedostali? Tak to byste si měli pospíšit, protože léto je tady. Na následujících řádcích přitom přinášíme tip na jednu zemi, kde si letní zájezd určitě užijete.

Turecko jako dovolenková destinace

Pokud jste v Turecku ještě na dovolené nebyli a nejste úplným milovníkem geografie, možná vás pozvánka do Turecka překvapí. Země rozkročená mezi Evropou a Asií možná často nebývá ve zpravodajství zmiňována dvakrát pozitivně, ovšem turisty to trápit nemusí. Tady totiž už dávno pochopili, že lidé přijíždějící se rekreovat s sebou přiváží i velké peníze, a tak tu v posledních letech vyrostla spousta hotelů. Ty většinou rozhodně patří k tomu nejluxusnějšímu, co běžný Středoevropan zná. Pracovalo a pracuje se i na infrastruktuře. K tomu si přidejte fantastické středomořské podnebí, teplou a průzračnou mořskou vodu i spoustu památek a vyhlášenou tureckou pohostinnost a máte opravdu skvělý tip na dovolenou, i pokud právě prohledáváte last minute nabídky.

Pokud navíc na poslední chvíli hledáte luxus v podobě all inclusive, právě jste jej našli. Turecko je totiž destinací, která se právě na tento typ zájezdů doslova specializuje. A to platí i pro last minute dovolené. Turecko je ale zároveň hodně velkou zemí. Tak kterou lokalitu vám na last minute dovolenou v roce 2024 doporučíme?

Alanya

Takovým místem je rozhodně Alanya. Jedná se o město na jižním pobřeží Turecka, které je vzdálené asi 120 kilometrů od Antalye. I s periferiemi čítá asi 400 tisíc obyvatel a toto číslo každé léto ještě vzroste, protože patří k velmi populární letoviskům. Na toto místo tak najdete last minute zájezdy i na Tui, což je evropská jednička mezi cestovními kancelářemi. Vybírat tu můžete i ze širokého spektra ubytování od malých rodinných hotýlků až po luxusní all inclusive nabídky. Každého dovolenkáře musí nadchnout dvě dlouhatánské písečné pláže oddělené útesem. Tomu zase dominuje jedna z nejzajímavějších památek ve městě – stará pevnost. Západní pláž nese jméno Kleopatřina a má dokonce ocenění Evropské unie. S hradem ji přitom spojuje další turistická zajímavost – lanovka Teleferik Alanya.

Alanya je i rájem i všech shopaholiků. Zdejší obchody jsou totiž vyhlášené i u nás na starém kontinentu. Nejvíce jich najdete na hlavních třídách Atatürk Blv, Damlataş Cd nebo v přístavní İskele Cad. Mezi nimi vás proveze třeba i turistický vláček, který vyjíždí od Červené věže v přístavu. Alanya je tak skutečně místem, kde si dovolenou užije opravdu každý.

Zdroje:
Inzerce