Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Jandák míří do nemocnice. Nevydržel hádky ve sněmovně

Jandák míří do nemocnice. Nevydržel hádky ve sněmovně
zdroj: tisková zpráva

Exministr a jihočeský poslanec za ČSSD Vítězslav Jandák jde pod nůž. Ve čtvrtek nastupuje do pražské Střešovické nemocnice, kde ho v pátek čeká naplánovaná operace žlučníku. Stav je akutní, politik už chvílemi nemůže bolestmi vydržet ve sněmovně sedět a tvrdí, že všechno uspíšily průtahy a hádky ve sněmovně.

"Špatně je mi už delší dobu, ale teď se to vyhrotilo, hlavně, jak se ve sněmovně a protahovaly jednání. Asi tím to vygradovalo. Doktoři rozhodli, že to nemůžu odkládat," řekl Jandák.

Ten trpí akutním zánětem žlučníku. K tomu mu rozhodně nepřispívá špatná životospráva, včetně kouření a pojídání nezdravého jídla. Hlavně pak ale rozčilování ve sněmovně. „Člověk se spíš vnitřně rozčiluje nad tím, jak se někteří snaží dělat všechno, jen ne službu občanům, kteří si nás platí. A to mne štve. Snad operace dopadne dobře," doufá Jandák, který věří, že za pár dní bude zase v pořádku.

Toho, že by kvůli operaci prošvihl důležitá jednání a hlasování ve sněmovně, se nebojí. „Sněmovna je stejně zablokovaná a těžko se stejně nestihne nic prosadit," řekl

Do nemocnice nastupuje ve čtvrtek, o den později jde na operační sál.

"Věřím, že to dobře dopadne a že budu brzo v pořádku. Máme před volbami a tak se připravujeme. Takže snad to všechno zvládnu," dodal poslanec.

www.parlamentnilisty.cz